Masca de protecție devine obligatorie pe litoral, la ceas de seară, în zonele de promenadă

Masca de protecție devine obligatorie de la 1 august în zonele de promenadă din toate stațiunile din Constanța, între orele 18:00-24:00, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța. Programul teraselor și cluburilor rămâne neschimbat deocamdată. Prefectul județului Constanța, George Niculescu, avertizează cu privire la înăsprirea controalelor.

”Vom verifica dacă persoanele de la terasă trag scaunele ca să fie mai aproape unii de alții, astfel încălcând distanțarea socială”, a declarat prefectul județului Constanța.

George Niculescu a declarat că noile reguli au fost adoptate în unanimitate de către Consiliu.

În acest sens, de la 1 august, masca de protecție este obligatorie în spațiile deschise în care se formează aglomerări: piețe, oboare, târguri, curțile exterioare lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz.

Cât despre programul teraselor, prefectul a precizat că în hotărârea de guvern se menționează că acesta va fi limitat în zonele cu risc ridicat și că așteaptă stabilirea criteriilor pentru această măsură.

Citeste si:
NEWS ALERT | Terasele se închid la ora 23:00 în șapte județe și...
Noi restricții în România, ca...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

România se apropie de 50.000 de cazuri

Până astăzi, 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până astăzi, 2.304 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 29 iulie – 30 iulie au fost înregistrate 35 de decese (18 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Iași, Maramureș, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Citeste si:
Bucureşti, Argeş și Braşov, cele mai multe cazuri nou confirmate de...
Bucureşti, Argeş și Braşov...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri