Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Modular Elias 1 și-a început activitatea: are deja 22 de pacienți internați

Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Modular Elias 1, ridicată de Asociaţia ”Dăruieşte viaţă”, este funcţională începând de luni. Spitalul tratează deja 22 de pacienţi.

Spitalul modular de Terapie Intensivă construit de Asociația Dăruiește Viață din donațiile a peste 250.000 de români va funcționa la capacitate maximă începând de astăzi.

22 de pacienți COVID erau internați în acest weekend în spitalul modular, iar de astăzi pornește în forță și secția de Terapie Intensivă, anunță Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață.

”Spitalul Modular 1 Elias tratează deja 22 de pacienţi, iar, de astăzi, va fi funcţional şi modulul de terapie intensivă, după ce am asigurat două staţii şi 15 monitoare funcţii vitale, iar SRATI (Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă) a trimis 6 ventilatoare pentru ventilaţie invazivă mecanică”, a transmis, luni, Asociaţia ”Dăruieşte viaţă”.

Citeste si:
FOTO Spitalul Modular 1 Elias, gata în curând. Dispune de oxigen...
Spitalul Modular 1 Elias a...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Spitalul modular COVID construit de Dăruiește Viață este cel mai performant de acest fel din România. La nevoie, spitalul poate găzdui și trata 38 de pacienți COVID în stare critică, care au nevoie de îngrijire în Terapie Intensivă.

Unitatea are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi şi este împărţit în trei module, toate dotate cu gaze medicale pentru a putea fi transformate în paturi ATI.

Spitalul a fost ridicat în doar două luni, cu sprijinul a peste 250.000 de oameni şi peste 650 de companii.

Potrivit raportării de duminică a Grupului de Comunicare Strategică la Terapie Intensivă sunt internaţi 412 pacienţi.

Citeste si:
Daruiește Viață caută echipă medicală pentru spitalul construit din...
Asociația Daruiește Viață...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri