În contextul în care medicii de familie s-au confruntat cu tot mai multe apeluri primite de la părinți cu copii bolnavi care s-au întors din vacanță, Egri Eduard, medic de familie în Sibiu, a prezentat riscurile la care este supus copilul mic atunci când este dus în locuri supraaglomerate, precum piscine, plaje, stațiuni, locuri de joacă sau băi.

Astfel, copilul poate fi iritat și irascibil din cauza lipsei de spațiu și a fondului sonor.

“Majoritatea antreprenorilor profită de fiecare metru pătrat iar asta înseamnă supraaglomerare, lume multă vorbind tare și bineînțeles muzica în difuzoare”, a explicat medicul de familie.

Un alt risc la care este supus copilul mic este acela de toxiinfecție alimentară, boli diareice și indigestii.

“Foarte atenți trebuie să fiți la mâncare deoarece după cum ați văzut calitatea, depozitarea, manipularea și prepararea alimentelor lasă loc de dorit tot datorită goanei de a produce bani într-un timp limitat”, a afirmat medicul.

Totodată, copilul mic poate fi supus și riscului de boli dermatologice, de la arsuri solare din cauza insuficienței locurilor la umbră, până la eczeme cauzate de lipsa igienei toaletelor, spațiilor, dar și a altor participanți veniți netratați în vacanță.

Medicul Egri Eduard atenționează și asupra riscului de accidente.

“Copilul mic aleargă, se joacă și este imposibil și nerecomandat să îi limitezi dreptul la mișcare, dar multiple obstacole îi stau în cale: mese, scaune, șezloange, oamenii”, a scris Egri Eduard, pe pagina sa de Facebook.

Un alt risc despre care a vorbit medicul de familie este și acela de a contacta boli infecto-contagioase, împreună cu toată familia.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri