Dr. Adrian Marinescu despre vaccinul lui Putin: Privesc cu multă prudență vaccinul rusesc, ne lipsesc multe informații

Pandemia avansează în România, iar celelalte state europene se confruntă cu creșteri ale numărului de noi cazuri. În acest context îngrijorător, Vladimir Putin a făcut un anunț îmbucurător, dar care atrage multe îndoieli. În cursa pentru lansarea unui vaccin pentru coronavirus, Rusia își expune reușitele, susținând că există un vaccin aprobat și verificat de către cercetătorii ruși ca fiind soluția împotriva noului coronavirus. În acest sens, wall-street.ro a aflat și părerea medicilor cu privire la proveniența, dar și utilitatea vaccinului denumit ”Sputnik”.

Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş”, susține că nevoia acută a unui vaccin persistă în sistemele de sănătate ale întregii lumi. Cu toate acestea, lansarea unui vaccin, care să și funcționeze în parametrii normali, necesită timp și foarte multă muncă de cercetare.

Vezi și: EXCLUSIV Dr. Adrian Marinescu: Săptămâna aceasta ar trebui să vedem efectele restricțiilor impuse

Dr. Adrian Marinescu nu acuză proveniența vaccinului, însă originile acestuia și lipsa de transparență în ceea ce privește verificările realizate asupra vaccinului.

”Cu toții avem nevoie de un vaccin, iar dacă va veni din Rusia, e foarte bine. Acum, privesc cu foarte multă prudență acest anunț, mai ales din cauza lipsei de transparență privind informațiile din jurul verificării utilității vaccinului. E foarte importantă comunicarea cu celelalte state de pe glob, iar în acest caz, a lipsit cu desăvârșire”, a declarat dr. Adrian Marinescu.

Citeste si:
Panică într-o școală din Vaslui din cauza "vaccinului" anti-COVID-19
Panică într-o școală din...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Citește și: Dr. Adrian Marinescu: Nu se văd încă efectele restricțiilor adoptate

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că țara sa a înregistrat primul vaccin anti-COVID, afirmând că printre cei deja imunizați este şi una dintre fiicele sale. Săptămâna trecută, presa la Moscova spunea că autorităţile pregătesc vaccinarea în masă a populaţiei, după ce testele clinice s-au încheiat. Medicii și profesorii vor fi primii imunizați, chiar din această lună. Este vorba despre același vaccin la care o știre recentă susținea că elita rusească - oameni de afaceri și politicieni - ar fi avut acces încă din luna aprilie, din faza experimentală.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie. În plus, chiar și președintele României, Klaus Iohannis, a privit cu scepticism vestea vaccinului, declarând "nu există nicio validare externă pentru vaccinul anti-COVID" anunțat de Rusia. "În acest moment nu există un vaccin anti-COVID aprobat în Uniunea Europeană".

Citeste si:
Dominaţia Rusiei pe piaţa mondială a grâului continuă să crească
Dominaţia Rusiei pe piaţa...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri