Medic român bolnav de COVID-19: Vrei aer și nimic mai mult!

Mărturie cutremurătoare a unui rezident de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași. În timpul unei crize de tuse, respirând cu greutate, tânărul medic a povestit la Digi24 ce simte de opt zile, de când a aflat că are COVID-19. Alexandru Lazăr s-a infectat în timpul unei gărzi, la spital, scrie Digi24.ro.

În unitățile de primiri urgențe se lucrează până la epuizare de când a început pandemia. Cadrele medicale nu mai stiu ce înseamnă odihna, sunt mulți pacienți, intervențile trebuie făcute rapid, dar și cu grijă, pentru că există risc de infecție cu COVID-19. E un preț pe care mulți medici îl plătesc, indiferent cât sunt de precauți.

„Momentan, nu sunt prea binișor, este a opta zi (tușește). Tot simptomatic. Aștept cu nerăbdare o îmbunătățire. Am trecut prin toate cascadele de simptome, inclusiv febră. Ce pot să zic? E groaznic! Am avut ocazia să văd și ca doctor, și ca pacient, e groaznic. Doar starea asta, că pur și simplu simți nevoia de o gură de aer (inspiră și începe să tușească) și e un aer fierbinte, nu știu, ca de cuptor cu microunde, și vrei aer, asta și nimic mai mult”, a declarat medicul rezident de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
Biolog: Coronavirusul devine din ce în ce mai contagios
Biolog: Coronavirusul devine...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri