România se confruntă cu o criză sanitară fără precedent, criză care adâncește situația economică actuală. Coronavirusul face din ce în ce mai multe victime, iar secțiile de ATI ale unităților medicale fac față cu greu cererii. Formele severe dezvoltate în ultima perioadă au cauzat decesul a peste 2.900 de persoane. Un raport al Uniunii Europene arată că România are o rată a deceselor mai mare de 5 cazuri la 100.000 de locuitori.

Bulgaria, Croația, Cehia, Luxemburg, România și Slovenia au înregistrat creșteri masive ale numărului de noi cazuri. În plus, România se numără printre statele a căror rată a incidenței de infectare este de 60 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Această situație a generat o intensificare a formelor severe de coronavirus, secțiile de Terapie Intensivă făcând față cu greu numărului record de pacienți. Astfel, România reușește să depășească media europeană, de 5 decese la 100.000 de locuitori. Potrivit raportului, începând cu 19 iulie, România a raportat o creștere de 10% a numărului de decese.

Similar României sunt și state precum Bulgaria, Croația, Cehia sau Luxemburg.

Nu în ultimul rând, potrivit estimărilor Uniunii Europene, la nivel european, în jur de 24% dintre cei internați au decedat. Raportul mai arată și că 28% dintre cazurile înregistrate pe vechiul continent au necesitat spitalizare, iar 14% au fost pacienți internați la ATI.

Raportul a fost publicat pe 10 august și reprezintă cel de-al unsprezecelea update asupra statusului statelor Uniunii Europene și Marii Britanii în lupta cu Sars-Cov2.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri