Peste 100 de muncitori au fost puși în izolare în barăcile lor de pe șantier din București, după ce unii dintre ei, originari din India, sunt suspecți de infectare cu noul coronavirus, scrie Digi24.ro.

UPDATE! 77 de muncitori așteaptă să fie preluați de trei autobuze STB, însă autoritățile de la DSP nu sunt lăsate să intre. Administratorul șantierului nu și-a făcut încă apariția, pentru a oferi toate datele de identificare ale muncitorilor.

Cei 77 de muncitori ar trebui să ajungă într-un centru de carantină din București.

Potrivit Ministrului Muncii, Violeta Alexandru, pe șantier lucrau aproximativ 200 de muncitori, aceștia fiind cazați în containere pe șantier.

Contactat telefonic, Raed Arafat a declarat că așteaptă un raport al ITM, pentru a se putea pronunța.

”Asta este cifra care a fost comunicată până acum, 32 de muncitori care sunt pozitivi. S-a vehiculat numărul de 34, dar avem confirmare pe 32. Sunt muncitori din afară României, din zona Indiei, din ce am înţeles, dar sunt de un an în România şi lucrează la un şantier de construcţii pentru un complex rezidenţial. La acest moment nu avem informaţii să fie vreunul în stare gravă. Ei vor fi evaluaţi de medicii infecţionişti, după care se va decide izolarea, unii vor rămâne internaţi. Va fi carantinată şi zona în care locuiesc muncitorii pentru a vedea dacă sunt şi alţii testaţi pozitiv. Am înţeles că ITM a fost trimis acolo. Aşteptăm să vedem care sunt rezultatele care vor proveni de la ITM. Este la acest moment anchetă şi pe partea epidemiologică şi pe partea de Ministerul Muncii şi urmează să vedem rezultatele anchetei”, a adăugat Arafat.

Un număr de 32 de muncitori sunt infectați, iar colegii lor prezintă simptome. Cei 32 de muncitori infectați sunt internați la trei spitale din București. Potrivit primelor verificări, condițiile de cazare de pe șantier nu erau conforme cu noile măsuri Covid-19.

Reprezentanții DSP au mers la fața locului, la fel și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a vrut să se intereseze personal de situația celor de pe șantier.

Au fost chemați și jandarmii, care se asigură că este respectată izolarea.

-știre în actualizare-

Sursa foto: Ibrahim Boran/Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri