Primăria staţiunii Sinaia a anunţat că au fost reluate lucrările pentru realizarea noului spital orăşenesc, bazele proiectului fiind puse în 1985, iar lucrările demarate în urmă cu 29 de ani.

In data de 24 august s-a semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la noul spital orăşenesc din Sinaia, iar în cursul acestei săptămâni au început lucrările în valoare de peste 40 de milioane de lei care sunt finanţate din fonduri de la bugetul local, scrie Agerpres.

"Cele două companii (...) şi-au asumat terminarea lucrărilor şi finisajelor pentru cele 6 secţii de spitalizare (cu un număr total de 138 de paturi), Compartimentului de Primiri Urgenţe, Secţiei de imagistică, laboratoarelor medicale, blocului de sterilizare, blocului operator cu cele 3 săli de operaţii, blocului de naşteri. Ambulatoriul din cadrul spitalului va cuprinde cabinete pentru următoarele specialităţi: oftalmologie, ortopedie, dermatovenerologie, chirurgie generală, medicină internă, psihiatrie, pediatrie, pneumologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, neurologie, alergologie, imunologie clinică, urologie şi obstetrică-ginecologie. Valoarea contractului de continuare a lucrărilor este de 40.567.650 lei, fără TVA şi va fi asigurată din bugetul local al oraşului Sinaia", precizează sursa citată.

Potrivit acesteia, ţinta administraţiei locale este crearea singurului Spital Clinic de Urgenţă de zonă montană din România.

În anul 1985, s-au pus bazele construirii unui nou spital, în curtea actualului amplasament din Strada Spitalului, numărul 2, cu scopul mutării tuturor secţiilor într-un spaţiu mai amplu şi al suplimentării structurii organizatorice pe specialităţi.

Lucrările de construcţie au fost începute iniţial de către Ministerul Sănătăţii în anul 1991, dar au fost abandonate şi transferate Consiliului Judeţean Prahova. Acesta, din lipsa de fonduri, a sistat lucrările şi la rândul lui, a transferat construcţia Primăriei Sinaia, în anul 2008, precizează Primăria Sinaia.

De la preluarea lucrărilor la noul spital, în anul 2008, primăria a procedat la reproiectarea lui pe o nouă structură, dorind crearea singurului Spital Clinic de Urgenţă de zonă montană din România, iar în data de 21 noiembrie 2011, Consiliului Local Sinaia a aprobat documentaţia tehnico-economică, faza SF (studiu de fezabilitate), "Construire spital Orăşenesc Sinaia".

Până în prezent, Primăria oraşului Sinaia, din fonduri proprii în valoare de 5.240.000 lei, a realizat lucrări de construcţii în proporţie de 42%, în diferite stadii de execuţie, la nivel de structură de rezistenţă şi finisaje, menţionează comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, fostele guverne, dar şi Consiliul Judeţean au promis în repetate rânduri să sprijine acest proiect.

"Ca urmare a ultimilor achiziţii de echipamente şi aparatură medicală făcute de către Spitalul Orăşenesc Sinaia, noul spital va avea dotarea necesară pentru respectarea standardelor europene şi oferirea îngrijirii medicale de urgenţă şi de specialitate, tuturor celor 45.000 de beneficiari din zonă", se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri