Unsprezece localitati din judetul Prahova au fost afectate de inundatii, in urma ploilor abundente din ultimele ore, probleme fiind semnalate si la Sectia de pediatrie a Spitalului din Sinaia, iar sambata peste 2.600 de familii din patru localitati nu au energie electrica, din cauza unor avarii.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, pompierii au intervenit, in ultima perioada, pentru evacuarea apei in 11 localitati inundate. Astfel, conform sursei citate, in urma ploilor torentiale au fost inundate beciuri si curti in orasele Azuga, Busteni, Sinaia, Valenii de Munte, Baicoi si Mizil si in comunele Lipanesti, Baltesti, Plopu, Barcanesti si Podenii Noi, potrivit Mediafax.

Printre constructiile inundate se numara si o zona a Sectiei de Pediatrie a Spitalului Sinaia, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei, precizeaza ISU Prahova. Managerul Spitalului din Sinaia, Mariana Miu, a declarat ca apa a refulat printr-un sifon intr-un grup sanitar din zona tehnica a Sectiei de Pediatrie si ca a fost nevoie de evacuarea apei dintr-un canal care se umpluse foarte mult ca urmare a ploii abundente. Managerul spitalului a precizat ca nu au fost afectate saloanele sau cabinete medicale din spital si nu a fost nevoie ca pacientii sa fie evacuati.

Furtuna din noaptea de vineri spre sambata a provocat, de asemenea, avarii la reteaua de alimentare cu energie electrica din judetul Prahova, patru localitati fiind nealimentate partial cu energie electrica. Astfel, la Pucheni, Puscasi, Pietrosani si Fanari, 2.658 de consumatori nu au electricitate sambata, iar zece echipe ale Electrica intervin pentru remedierea avariilor, fiind vorba despre 21 de puncte de transformare si zeci de deranjamente individuale. Judetul Prahova se afla sub avertizare cod galben de fenomene meteorologice pana la ora 12.00. De asemenea, hidrologii au emis avertizari de inundatii pentru rauri din judetul Prahova, aflat sub cod portocaliu, valabile pana sambata seara, la ora 18.00.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri