Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei de sănătate Regina Maria, este spitalul multidisciplinar din România care obține de la JCI recunoașterea internațională pentru siguranța și calitatea actului medical. JCI (Joint Commission International) este cea mai riguroasă acreditare internațională, iar pentru obținerea acesteia au fost evaluate 240 de standarde de calitate. Odată cu obținerea acestei acreditări, Ponderas Academic Hospital devine singurul spital din România cu șapte acreditări internaționale: 1 JCI (SUA), 5 din partea SRC (SUA) și 1 IFSO (EU).

În activitatea spitalului sunt multe aspecte de evidențiat, însă în contextul actual, al pandemiei cu noul coronavirus, mă opresc la protocoalele instituționale de siguranță medicală și operațională asumate de Ponderas Academic Hospital, care au asigurat protecția tuturor pacienților tratați și a personalului medical de infecția virală, organizare care a fost apreciată de JCI.

Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Director Medical Ponderas Academic Hospital

Procesul de acreditare a durat aproximativ doi ani, pe parcursul acestei perioade fiind analizate toate procesele și procedurile care stau la baza actului medical și care previn erorile umane sau procedurale.

Citeste si:
(P) A treia editie a competitiei Ten Outstanding Young Persons
(P) S-au deschis inscrierile...

Regina Maria devine astfel rețeaua de sănătate din Romania cu două acreditări JCI, după ce în 2014 Spitalul Băneasa a primit recunoașterea pentru calitatea îngrijirii și siguranța pacientului. În același timp, Regina Maria reconfirmă poziția României pe lista țărilor care asigură cele mai înalte standarde de siguranță în mediul privat, printre care: siguranța actului medical, rata scăzută de complicații, numărul scăzut de infecții nosocomiale intraspitalicești, eficiența și eficacitatea actului medical.

Procesul premergător acreditării a durat peste 2 ani și a presupus pentru întreaga echipă peste 4.000 de ore dedicate analizei. Spitalul a fost implicat în evaluarea a 240 de standarde, fiecare standard având minim 4 indicatori. Au existat aproximativ 1.000 de indicatori analizați pentru a demonstra conformitatea cu standardele JCI.

Ponderas Academic Hospital a fost acreditat de către comisia JCI și a obținut un grad de conformitate de 98%.

Citeste si:
Abonamente medicale Regina Maria prin platforma George de la BCR
Abonamente medicale Regina...

Ponderas Academic Hospital are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operație, laborator de imagistica si analize precum și un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor în proceduri laparoscopice, robotice și endoscopice. Echipa medicală este formată din 250 de doctori și 270 asistenți, care tratează peste 250.000 de pacienți pe an și care au realizat peste 30.000 de intervenții chirurgicale minim invazive, peste 1.200 intervenții robotice și 9.500 intervenții bariatrice.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este unul dintre liderii în calitatea serviciilor medicale din România, fiind operatorul care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 620.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, Regina Maria investit peste 130 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale. Compania reunește peste 6.500 de angajați și colaboratori în cele 69 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.2 milioane de pacienți. În timpul pandemiei COVID-19, Regina Maria a implicat în testare 5 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de 3.400 teste RT-PCR/zi și procesând până acum peste 200.000 de teste la nivel național.

Sursa foto: Ponderas Academic Hospital/Facebook

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri