Operatorul de servicii medicale private Regina Maria a anuntat ca va prelua spitalul Ponderas. Companiile nu au dezvaluit valoarea tranzactiei sau participatia achizitionata si au anuntat ca asteapta aprobarea Consiliului Concurentei.

"Asteptam aprobarea Consiliului Concurentei si apoi vom stabili cum se va derula rebrandingul. Momentan, am stabilit doar in linii mari ce presupune acest parteneriat", a declarat prof. dr. Catalin Copaescu, director general al Spitalului Ponderas.

"Prin acest parteneriat, apreciem valoarea construita de echipa Ponderas. Un element important al acestui parteneriat este faptul ca dl. prof. dr. Catalin Copaescu, directorul general al Ponderas, va deveni membru in Consiliul de Administratie al Regina Maria", a declarat Fady Chreih, directorul general al Regina Maria.

In urma tranzactiei, Ponderas va deveni cel mai mare spital din reteaua Regina Maria ca numar de metri patrati. Conform declaratilor companiei, pentru viitor se doreste cresterea cu 30% a capacitatii de ingrijire a pacientilor.

Alina Ambrozie, director executiv si Ana Pascu, director de dezvoltare, au vorbit la WALL-STREET TV despre sistemul medical din Romania, evolutia Ponderas, dar si a situatiei medicilor din tara. Actionarul majoritar al Ponderas este chirurgul Catalin Popescu.

Citeste si:
Regina Maria prelucrează teste pentru depistarea noului coronavirus
Regina Maria prelucrează...

In emisiunea WALL-STREET 360, cele doua reprezentante ale spitalului vorbeau despre planuri de extindere si declarau ca, desi au primit oferte, nu sunt interesati de o achizitie.

“Concurenta este foarte mare, insa mai este loc. Piata privata a crescut foarte mult in ultmii zece ani, s-a investit mult in 2008-2011. Dupa 2011, nu au mai aparut asa de multi jucatori noi, cei deja existenti au incercat sa isi consolideze pozitia. Pentru Bucuresti sunt multe unitati medicale private, toti incearca sa ofere conditii bune pacientului si servicii medicale de top. Pentru a supravietui, trebuie sa fii mai bun decat ceilalti. Am primit si oferte de achizitii, nu suntem inca foarte interesati, vrem sa ne consolidam pozitia, suntem bine vazuti in piata si vrem sa crestem in continuare”, spunea Alina Ambrozie.

Saptamana trecuta, operatorul de servicii medicale private Regina Maria anunta ca va inaugura la mijlocul anului viitor primul sau spital privat din Cluj-Napoca, in urma unei investitii de 15 mil. euro.

Spitalul va fi construit de la zero si reprezinta cea mai mare investitie a companiei din afara Bucurestiului. Cu o suprafata de 7.000 mp, noul spital regional va avea urmatoarele specialitati medicale: ginecologie, chirurgie generala, chirurgie pediatrica, ortopedie. In plus, spitalul va dispune de maternitate, un centru de imagistica, un laborator integrat de analize medicale, un ambulatoriu multi-disciplinar si camera de garda.

Citeste si:
Primul program de screening al cancerului colorectal in Romania
"Treaba ta e treaba noastra",...

Reteaua de sanatate Regina Maria este una dintre cele mai extinse retele de servicii medicale private din Romania, cu peste 3.000 de angajati si colaboratori, in cele 22 de locatii proprii din Bucuresti si din tara. Compania deserveste peste 1,2 milioane de pacienti retail si are un portofoliu de aproximativ 300.000 de abonamente corporate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Vasile, SanoPass: Ce se întâmplă cu tichetele de masă și abonamentele medicale
Setari Cookie-uri