Fady Chreih, CEO Regina Maria: Investim in digitalizarea experientei pacientului

Luna trecuta, Regina Maria a lansat serviciul de Self-Check-in, prin care pacientii scurteaza timpii de asteptare si se pot inregistra singuri in sistem, atunci cand ajung in clinica la consultatie. E vorba de evitarea uneia dintre "cozile de la doctor”, spune Fady Chreih, CEO-ul retelei Regina Maria, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Prin serviciul de Self-Check-in pacientul se poate acum inregistra singur in sistem, afland totodata etajul si cabinetul la care trebuie sa ajunga, medicul si specialitatea la care are programare.

In momentul in care ajunge in locatia in care are programare, pacientul are la dispozitie urmatoarele optiuni de Self Check-in. Direct din aplicatie accesand Detalii programare. Pentru a face check-in online este nevoie ca pacientul sa aiba locatia pornita si sa dea permisiuni aplicatiei Regina Maria sa acceseze locatia. O a doua metoda este la Self Check-in Desk din locatiile Regina Maria:
◦ Fie scanand codul QR disponibil atat in aplicatia Regina Maria, cat si in email-ul de reamintire programare
◦ Fie introducand codul primit prin SMS
Indiferent de varianta, este necesar ca pacientul sa se afle in locatia Regina Maria in care are programare, atrage atentia Fady Chreih, CEO-ul furnizorului de servicii medicale private.

Pentru ce tipuri de consultatii se poate folosi Self-Check-in?

Serviciul Self-Check-in este functional de la 1 aprilie in aplicatia Regina Maria, iar de la finalul lunii aprilie in 11 locatii din Bucuresti (inclusiv in cele trei spitale de aici: Baneasa, Euroclinic si Ponderas Academic Hospital), Cluj, Iasi, Brasov si Timisoara. De acest serviciu poate avea parte orice pacient Regina Maria, abonat sau neabonat. Cu toate acestea, spune CEO-ul retelei Regina Maria, serviciul de Self-Check-in nu este disponibil pentru programarile la imagistica si laborator si pentru programarile cu bilet de trimitere prin CAS.

Citeste si:
Regina Maria preia cel mai mare spital privat din vestul Romaniei
Reteaua de sanatate Regina...

Cu cat va fi redus timpul de asteptare? Timpul va fi redus de la cateva minute, cat dureaza in mod obisnuit inregistrarea la receptia clinicii, mai ales in perioadele aglomerate, la aproximativ 15 secunde, relateaza Fady Chreih.

Mai mult, CEO-ul retelei Regina Maria aduce in discutie si optiunea de programare online, care scurteaza timpul de programare pana la 1-2 minute. "Este o alternativa rapida pentru cei care doresc sa isi gestioneze singuri vizitele medicale si sa aiba control deplin asupra timpului pe care il aloca acestei activitati", spune acesta.

Care sunt principalele provocari ale digitalizarii in Romania pentru un business pe sanatate?

Fady Chreih este de parere ca un trend extrem de important, care ajunge sa influenteze tot mai mult si zona medicala, este ”going mobile”. Totul se intampla de pe telefon, sustine CEO-ul retelei de sanatate, iar serviciile medicale vor urma si este firesc sa urmeze si ele aceasta tendinta. De aici a aparut dorinta si necesitatea dezvoltarii unor instrumente care sa tina pasul cu nevoia de mobilitate si flexibilitate a oamenilor.

Citeste si:
STUDIU: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 dezvoltă...
STUDIU: Sub 80% dintre...

"Iar aici avem si feedback-ul pacientilor; din ce in ce mai multi ne confirma ca acceseaza datele medicale numai de pe device-uri mobile si isi doresc sa aiba acces oricand si oriunde la toate informatiile din cont", povesteste Fady Chreih, CEO-ul retelei Regina Maria.

Investitia in digitalizare echivaleaza, din punctul de vedere al business-ului, cu o investitie in relatia cu pacientii, sustine CEO-ul furnizorului de servicii medicale private Regina Maria. "Strategic, ne adecvam trendurilor de consum ale epocii si modului de viata activ al pacientilor nostri, urmarind imbunatatirea circuitului pacientului in sistem".

Pentru digitalizarea business-ului, Reteaua de sanatate Regina Maria are un buget separat, dedicat investitiilor din zona IT&digitala, cu sume care cresc de la an la an, dar si cu o strategie clara de dezvoltare pentru viitor. "Pana acum, investitia totala a companiei in IT si dispozitive digitale este semnificativa, de ordinul milioanelor de euro", mai spune Fady Chreih.

"Deocamdata, analizam foarte atent cifrele de utilizare si rata de adoptie a noilor facilitati digitale lansate recente, iar in functie de aceste date, vom ajusta si investitiile strategice", conchide Chreih.

Citeste si:
Fady Chreih, Regina Maria: Valul doi de COVID-19 ne va găsi mai...
Fady Chreih, Regina Maria:...

Reteaua de sanatate Regina Maria reuneste peste 5.200 de angajati si colaboratori in cele 64 de locatii proprii din Bucuresti si din tara. Regina Maria si-a castigat pozitia de lider pe piata medicala romaneasca datorita calitatii serviciilor oferite si a numarului de unitati medicale prin intermediul carora deserveste peste 3 milioane de pacienti. Totodata, Regina Maria are un portofoliu de peste 500.000 de abonamente medicale. In cifre, Reteaua de sanatate Regina Maria inseamna: 64 de locatii proprii, 6 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 3 maternitati, 10 campusuri medicale, 26 centre de imagistica, 34 de laboratoare de analize, banca proprie de celule stem si peste 290 de policlinici partenere in tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri