În urma vizitei la Direcția de Sănătate Publică București, premierul României, Ludovic Orban, a declarat că sunt necesare măsuri mai rapide de transmitere a informațiilor, deoarece procedurile actuale sunt greoaie și nu respectă termenele promise.

DSP-urile, nu doar cel din București, sunt cunoscute pentru întârzierile sale în răspunsul acordat pacienților care sună pentru informații. Acest lucru este cauzat, pe de o parte, de procedurile învechite, neadaptate la contextul actual, iar pe de altă parte, de lipsa de personal a instituțiilor.

În acest sens, Ludovic Orban a descris câteva dintre demersurile pe care DSP-ul le face zilnic.

”Echipele DSP care se prezintă la pacient trebuie să completeze datele acestuia, precum CNP, adresa din buletin, dar și adresa de domiciliu, numărul de telefon și adresa de email. Acest lucru generează o pierdere de timp”, a spus Ludovic Orban.

În plus, acesta a dat vina și pe comunicarea deficitară dintre centrul de testare, pacient și DSP.

”Centrul de testare transmite pe email către DSP rezultatele tuturor testelor, nu sunt trimise separat (pozitive și negative). În plus, pacientul ar trebui să fie informat din cele două părți, și de la centru de testare și de la DSP”, a adăugat premierul.

Retail jobs

În plus, Orban a recomandat detașarea unor radiologi în unitățile suport COVID-19 pentru evaluarea pacienților infectați, mai ales acolo unde este cazul efectuării unor radiografii.

Nu în ultimul rând, premierul a menționat că a fost înființat un nou sistem de call-center la DSP.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri