Israel susține că a descoperit un NOU TRATAMENT împotriva COVID-19

Un grup de cercetători din Israel a declarat că au găsit o formulă bazată pe anticorpi ce va putea fi folosită împotriva noului coronavirus. Cercetătorii mai spun și că noua formulă ar putea fi folosită nu doar ca tratament, ci și ca modalitate de imunizare a celor aflați în linia întâi. Noul tratament va fi testat în lunile ce urmează, potrivit Ynetnews.

Tratamentul a fst conceput de dr. Natalia Freund și doctorandul Michael Mor, la Laboratorul de Cercetare a Anticorpilor Umani de la Facultatea de Medicină, aflat sub egida PLOS Pathogens.

Studiul realizat de cei doi arată și că cei asimptomatici sau care au forme ușoare nu dezvoltă o cantitate suficientă de anticorpi și se pot reinfecta. În schimb, cei cu forme severe, analizați în cadrul studiului, dezvoltă un grup de anticorpi care neutralizează virusul și previn reinfectarea.

Dr. Freund și echipa sa au analizat mii de anticorpi produși de pacienți vindecați de coronavirus din Israel. Aceasta a reușit să izoleze șase dintre aceștia, preluat din sângele a doi pacienți cu forme foarte grave ale bolii.

După aceasta, dr. Freud a dovedit că o combinație a trei anticorpi are un efect imediat împotriva COVID-19. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că este necesar mai mult de un anticorp pentru a neutraliza virusul.

”Odată ce anticorpii sunt naturali și rămân în sânge, o simplă injecție poate proteja corpul uman împotriva COVID-19 pentru mai multe săptămâni, chiar luni”, a declarat dr. Freund.

În cel de-al doilea stagiu al proiectului, cercetătorii au încercat să izoleze anticorpii specifici, astfel încât să împiedice virusul să se ”agațe” de celula umană și să se autorefacă.

Citeste si:
Israelul începe primele teste clinice pentru potențialul său vaccin...
Israelul începe primele teste...

Cercetarea a început în aprilie 2020, la scurt timp de la intrarea pandemiei pe teritoriul Israelului. Dr. Freund și echipa au studiat 18 din cei mai recenți pacienți infectați cu COVID..

Sursa foto: www.ynetnews.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri