Chiar dacă sistemul medical avansează din ce în ce mai mult, datele statistice oferite de Institutul Național de Statistică arată că există mult mai mulți români care sunt diagnosticați cu tumori, cu tulburări mentale și cu boli ale inimii decât erau în 1995.

De trei ori mai mulți români, diagnosticați cu tumori

Cifrele arată că, în comparație cu anul 1995, în 2019 au fost depistați de trei ori mai mulți pacienți care suferă de tumori. Potrivit INS, doar în anul 2019 medicii de familie au înregistrat peste o sută de mii de pacienți care au tumori, în timp ce în 1995 doar 36 de mii de pacienți au fost în această situație.

Aproape 900.000 de români, depistați cu boli de inimă în 2019

În ceea ce privește bolile de inimă, în 1995 au fost depistate peste 500.000 de cazuri de boli ale inimii, în timp ce 24 de ani mai târziu, în 2019, medicii de familie au descoperit peste 850.000 de astfel de cazuri. În plus, în ultimii 24 de ani, medicii de familie au diagnosticat în total 18 milioane de boli de inimă, aproape la fel de mult ca populația României.

Anual, 60% din decesele din România sunt cauzate de o boală a inimii.

Tulburările mentale și comportamentale, în continuă creștere

În ultimii 24 de ani, numărul diagnosticurilor de tulburări mentale a crescut cu 80.000. În timp ce în 1995, medicii de familie au diagnosticat 152 de mii de boli mentale, în timp ce în 2019 numărul acestora a crescut la 232 de mii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andrei Petre
Andrei e un tânăr reporter care lucrează în presă de aproape patru ani. Crescut în presa independentă, a învățat bazele jurnalismului la Casa Jurnalistului , ca mai apoi să-și croiască un drum pe la publicațiile independente din România. Chiar dacă a spus că nu o să lucreze niciodată în presa "mainstream", a ajuns la Wall-Street.ro ca să se disciplineze și să își antreneze scriitura. Încearcă să înțeleagă modul în...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri