Orban: Nu alegerile au crescut rata de infectare, ci petrecerile de după

Premierul Ludovic Orban consideră că nu alegerile au crescut rata de infectări cu noul coronavirus, ci petrecerile care au avut loc după ziua alegerilor locale din 27 septembrie.

"Eu am fost implicat în campania electorală, am interacţionat cu mii de oameni, poate cu zeci de mii de oameni şi nu m-am îmbolnăvit. Şi aşa au făcut marea majoritate a colegilor mei. De ce? Pentru că am respectat regulile, pentru că am purtat mască, evenimentele pe care le-am organizat le-am organizat în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului de Interne. De asemenea, organizarea zilei votului, s-a demonstrat, în afara câtorva cozi care au fost prezentate toată ziua, că a existat o organziare riguroasă, că oamenii au respectat regulile pe care le-am stabilit", a declarat Orban la Digi24, conform Agerpres.ro.

El a adăugat că petrecerile n-au putut fi prevăzute.

"Ce, într-adevăr, n-am putut să prevedem, ăsta e adevărul, petrecerile de după. Şi am atras atenţia imediat asupra acestui subiect. (...) În 3.300 de localităţi primarii care au câştigat au petrecut. Unii au respectat regulile, alţii n-au respectat. Se şi vede că mulţi s-au îmbolnăvit. Au început să se îmbolnăvească primari, preşedinţii de consilii judeţene, pentru că au fost nişte petreceri la care nu s-au respectat regulile. Dar procesul electoral, campania în sine, derularea zilei votului n-au crescut riscul de infectare, în mod clar. Începând cu data de 1 septembrie, am reluat o serie de activităţi - teatre, cinematografe, restaurante, spaţii închise, cafenele, au început şcolile. Şi acum, nu puteam lua altă decizie decât să începem şcolile. În toate ţările europene au început şcolile în diferite forme", a explicat premierul.

Citeste si:
Orban: Alegerile nu reprezintă un risc suplimentar de răspândire a...
LudovicOrban: Alegerile nu...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri