Clinicile Dentare Dr. Leahu lansează Yummy Galaxy, un joc pentru copii care oferă recompense în lumea reală – consultații gratuite și produse pentru prevenția dentară a copiilor. Jocul extinde universul de poveste al Academiei Spațiale Dr. Leahu, clinică specializată pentru copii, care, la împlinirea unui an de funcționare, adaptează mecanismele jocurilor populare de tip puzzle mediului stomatologic. Jocul, dezvoltat împreună cu Gamify, este disponibil gratuit pe AppStore și Google Play.

Academia Spațială Dr. Leahu, la momentul deschiderii în octombrie 2019, a introdus la nivel local un concept bazat pe experiența digitală, care a fost extins ulterior în toate clinicile din rețea. Prin povestea unor personaje speciale care navighează în spațiu, prin soluțiile de gamification, proiecțiile digitale și jocurile online pe tabletă, noua abordare are scopul de a-i învăța pe copii despre importanța sănătății dentare. Povestea continuă acum și în mediul digital pur, în afara locațiilor Dr. Leahu, într-un format accesibil internațional. Fiecare joc aduce personaje noi cu nume de alimente, care trec prin aventuri în galaxie și se luptă cu același tip de inamici ce reprezintă cariile.

După creionarea propriilor strategii și acumularea de puncte convertibile în monedă virtuală, copiii pot beneficia de premii adevărate sub formă produselor și consultațiilor dentare. Jocul facilitează accesarea și de către membrii familiei prin funcția Family Sharing, precum și conectarea prin rețelele sociale, potrivite contextului actual care limitează interacțiunile în persoană.

Odată cu împlinirea unui an de funcționare a Academiei Spațiale, am dorit să venim cu un plus de valoare în interacțiunea cu micii pacienți, într-un mod și mai accesibil, prin poveste, tehnologie și recompensă. Este felul nostru în care vedem educația celor mici despre sănătatea dentară, la un click distanță și luând în considerare modul în care ei se simt, comunică, interacționează, învață.

Ionuț Leahu, CEO și fondator al Clinicilor Dentare Dr.Leahu

Academia Spațială Dr. Leahu și-a desfășurat activitatea în 26 de cabinete dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, 7 rezerve de recuperare după intervenții cu anestezie generală și centre de radiologie dentară digitală. Tipurile de afecțiuni cu incidența cea mai mare sunt caria dentară, demineralizările, dinții definitivi care erup incorect și abcesele dentare.

În clinică, sunt rezolvate și problemele copiilor cu autism sau alte afecțiuni care necesită și intervenția unui medic anestezist. Decizia concentrării unei echipe pregătite pentru abordarea integrată a problemelor copiilor și adolescenților a venit în contextul în care 30% dintre familiile care au în îngrijire copii nu i-au adus niciodată pe cei mici la dentist (studiul Kantar din ianuarie 2020), prima vizită la medicul stomatolog are loc între 3 și 5 ani, iar incidența cariilor dentare este de 75% la copiii cu vârste între 6 și 11 ani.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este una dintre cele mai extinse rețele din domeniul stomatologiei, cu prezență în 7 orașe (București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea și Iași), având 92 de cabinete pe o suprafață a spațiilor de peste 4500 metri pătrați și cu o echipă de peste 360 de persoane, dintre care 111 medici și 5 specialiști în anestezie. Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală, rețeaua având și propriul centru de instruire – Centrul de Perfecționare Dr. Leahu.

Sursa foto: Clinicile Dr. Leahu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri