Alexandru Rafila, OMS: Nu mai putem discuta de platouri ale numărului de noi cazuri

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că în acest moment nu se poate vorbi despre stabilizarea numărului de noi infectări cu coronavirus, având în vedere că în bilanțul zilnic se adaugă aproape 500 de cazuri față de săptămâna anterioară, scrie Digi24.

“Trebuie să vedem, că important este să oprim creșterea. Nu putem discuta de un platou în măsura în care în fiecare săptămână avem o creștere de circa 500 de cazuri înregistrate zilnic, adică ai plus 500 în fiecare zi din săptămâna care urmează”, a afirmat profesorul Alexandru Rafila.

Acesta a mai spus că nu există momentan cazuri de gripă în România și în Europa.

„Virusul gripal nu circulă în Europa în momentul de față. Este o întârziere a sezonului gripal în acest an, din fericire. Acest lucru se datorează, în bună măsură, acestor măsuri de protecție individuală, care au fost aplicate peste tot în lume.

Dacă va apărea o circulație mai intensă a virusurilor gripale, porbabil că va fi undeva după luna ianuarie. Poate începe sezonul gripal în ianuarie și cu intensificare eventual în februarie, martie”, potrivit reprezentantului României la OMS.

Citeste si:
Alexandru Rafila: Am închis școlile atunci când nu era cazul
Alexandru Rafila: Am închis...

Rafila a precizat că rata de transmisibilitate a virusului este mai mare și pentru că vremea forțează mutarea activităților din exterior în interior.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri