Alexandru Rafila a făcut câteva precizări cu privire la evoluția pandemiei în următoarea perioadă. Estimările medicului nu sunt deloc optimiste, și asta pentru că vom ajunge la acele 20.000 de cazuri pe zi „de care ne temem cu toții” în următoarele două-trei săptămâni.

„Probabil că o să avem o medie de 9.000 de cazuri pe zi, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. Peste o săptămână, adică săptămâna viitoare vom avea aproximativ 13.000 de cazuri, iar această cifra de 20.000 de cazuri de care ne temem cu toții va putea fi atinsă peste două săpămâni.

Importante nu sunt cazurile acestea multe, ci numărul de persoane care ajung la ATI.

Suprasolicitarea sistemului de santatate, cred că este din păcate foarte aproape. La noi unii pacienți stau în spitale deja pe holuri, unii cu butelii de oxigen. E o situație absolut dramatică, ce nu se traduce neapărat la nivelul administrației centrale. E o stare încă de euforie, de la încheierea vacanțelor, iar situația e foarte serioasă în acest moment.

Suntem pe primul loc la decese în Europa. La rată de reproducere a infecției suntem pe primul loc, cu excepția insulei Man”, a spus Alexandru Rafila.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri