Pentru a discuta despre închiderea epidemiei, cel mai important este ca indicele de transmisie să se mențină scăzut sub 1%. Totodată, dacă masca de protecţie este purtată de 90% dintre persoane, circulaţia virusului, în câteva săptămâni, se opreşte, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Digi24.

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății: "Trebuie să menținem acest indice sub 1 sau să se nu depășească în mod obișnuit, pentru că, atunci numărul de cazuri va scădea și putem discuta despre închiderea acestei epidemii.

Ca să poți să ai astfel de perspective, trebuie ca indicele de transmisibilite să fie la valori mai mici, 0,6-0,7, astfel încât să speri că într-un interval poți să discuți despre eliminarea transmiterii într-o țară."

Rafila și-a exprimat convingerea că măsurile de relaxare propuse de INSP vor mai suferi modificări până la adoptare. "Nu există măsuri perfecte care să evite orice posibilitate de transmitere a infecției, așa cum nu există siguranță pentru orice activitate umană.

Citește și: Au fost publicate propunerile de relaxare: CUM se reia activitatea după coronavirus

Al treilea element era legat de modul de respectare a măsurilor. Sunt studii care arată că dacă masca de protecție e utilizată de 90% dintre persoane, circulația virusului, în câteva săptămâni se oprește. Dacă 80% respectă sau utilizează corect masca, lucrurile staționează și dacă mai puțin de 80% o utilizează corect, numărul crește."

Citește mai multe pe digi24.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri