Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat, duminică, la Digi24, că România va intra luni în scenariul IV al crizei de coronavirus și că urgența autorităților este să organizeze tratarea pacienților în afara spitalelor, pentru ca aceste unități să nu fie suprasolicitate și să trateze doar cazurile grave și critice, potrivi G4media.ro.

„Cel mai probabil mâine intrăm în scenariul IV. S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine. Urgența noastră este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele. 80% sunt forme ușoare sau medii, doar 20% fac forme mai grave sau critice”, a declarat Alexandru Rafila.

Anterior, Rafila declarase că epidemia de coronavirus va dura aproximativ doi ani de zile şi că distanţarea socială ar trebui păstrată şi după aceea. În plus, acesta spune că în România mor zilnic circa 650 de persoane și „rămâne să vedem câte cazuri de infecţie cu Covid-19”.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, a declarat că pentru scenariul patru al epidemiei de coronavirus COVID-19 se are în vedere ca aceia care sunt afectaţi să nu meargă în izolare dacă au în familie persoane peste 65 de ani, ci să rămână în carantină, propuneri în acest sens fiind făcute către Ministerul de Interne pentru a fi cuprinse într-o viitoare ordonanţă militară.

Scenariul patru se va aplica de la un număr mai mare de 2.000 de persoane infectate.

Citeste si:
Rafila: Vaccinarea copiilor, o prioritate, nu doar vacanțele și...
Alexandru Rafila: Vaccinarea...

Până duminică, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj).

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Studiu | 20% din populația Sucevei a fost imunizată natural pentru COVID-19
Setari Cookie-uri