Nelu Tătaru: Până la sfârșitul săptămânii vom avea circa 200 de paturi de ATI în plus

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, în prezent, ne îndreptăm spre 1.200 de paturi în secțiile de Terapie Intensivă, până la sfârșitul săptămânii în curs, sperând la o suplimentare de aproximativ 200 de paturi, complet utilate.

„Pandemia se rezolvă în pre-spital, iar în prezent, încercăm să suplimentăm secțiile de Terapie Intensivă cu alte 200 de paturi complet utilate. Astfel, vom ajunge la un total de 1.200 de paturi la ATI”, a declarat Tătaru.

Ministrul a mai declarat și că nu consideră că România se află într-o situație atât de gravă, precum cele din Occident (Italia sau Spania), amintind de refuzul internării pacienților, deoarece acesta menționează că încă avem posibilitatea transferului pacienților în alte unități medicale.

Vezi și: Radu Țincu, medic primar ATI: Capacitatea de paturi în plus nu e suficientă

În plus, Nelu Tătaru a adăugat că indiferent de numărul testelor și de forma acestora, există o serie de barometre zilnice după care este calculată evoluția epidemiologică din România.

Citeste si:
Klaus Iohannis: Modelul Spitalului Universitar din București este...
Klaus Iohannis: Modelul...

Nu în ultimul rând, acesta a precizat că regulile nou impuse au nevoie de o perioadă de 14-28 de zile pentru a genera efecte, dacă ele au fost respectate.

”După acest termen, vom avea ocazia să ne așezăm pe un nou platou”, a conchis acesta.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri