Docbook, una dintre cele mai mari platformă digitale pentru programări și consultații medicale din România, anunță creșteri substanțiale în numărul programărilor făcute de români. În contextul crizei sanitare pe care o traversăm, statisticile arată că tot mai mulți români au folosit telefonul mobil, calculatorul sau tableta pentru a se programa la medic, la analize și investigatii medicale, sau chiar pentru a fi consultați de medici specialiști prin telemedicină.

Comparativ cu anul 2019, statisticile Docbook arată o schimbare semnificativă în comportamentul utilizatorilor și creșteri solide în privința numărului de programări online. Specialitățile care înregistrează cea mai mare creștere a interesului pacienților sunt: cardiologie (+12%), ginecologie (+19%), neurologie (+15%). Cea mai spectaculoasă creștere, de 76%, se înregistrează la programările pentru consultațiile psihologice.

67.000 de programări online

Doar în luna septembrie, prin intermediul platformei digitale au fost înregistrate nu mai puțin de 10.000 de programări, în contextul în care numărul total de programări realizate în primele 9 luni din 2020 este de peste 67.000. Ca urmare a interesului tot mai mare al românilor față de tehnologie și pe plan medical, reprezentanții Docbook estimează că până la finalul anului vor fi realizate aproximativ 100.000 de programări online.

Retail jobs

Statisticile aplicației arată că pandemia de COVID-19 a resetat prioritățile conaționalilor, iar tot mai mulți români migrează de la medicul de familie la medicii din sistemul privat. În plus, este estimat faptul că cei 100.000 de români care vor accede către programărle și consultațiile online nu vor mai accesa cabinetele fizice ale medicilor.

O altă soluție modernă tot mai populară este telemedicina. În locul consultațiilor medicale clasice, în care pacientul merge în general la o clinică din proximitatea casei, având acces la un număr limitat de doctori, tot mai mulți români apelează la consultațiile video care le oferă acces de acasă, în condiții de deplină siguranță și fără să se deplaseze, la orice medic, indiferent unde se află acesta. Cele mai populare și căutate consultații medicale video sunt cele realizate la medicii generaliști, dermatologi și respectiv specialiști de medicină internă.

Citeste si:
Programările pentru sucursalele BCR se prelungesc pe toată durata...
Programările pentru...

Pentru a facilita și mai mult accesul la servicii medicale de calitate si accesibile, planurile de dezvoltare includ introducerea din luna octombrie a posibilității de plată cu cardul bancar în rate și fără dobândă pentru toate serviciile și pachetele medicale. Platforma medicală digitală Docbook este în continuă dezvoltare, iar una dintre facilitățile solicitate de români a fost lansarea unor pachete de sănătate cu servicii și beneficii incluse.

Cristian Barbu, fondator și Co-CEO Docbook

În comparație cu programările clasice, unde pacienții sunt nevoiți să se deplaseze până la cabinetul medical sau trebuie să inițieze multiple apeluri în clinică până când obțin confirmarea unei programări, platformele digitale oferă opțiuni mult mai rapide, sigure și simple.

Lansată în 2018, Docbook este o platformă care facilitează interacțiunea dintre pacienți, medici și clinici. În prezent, platforma integrează peste 610 clinici și laboratoare medicale, dar și peste 7.000 de medici din peste 51 de specialități. Pe lângă programările medicale, platforma pune la dispoziție inclusiv servicii inovatoare de telemedicină pentru 36 de specialități medicale.

Citeste si:
MedLife achiziționează Life Med, companie cu două clinici în București
MedLife achiziționează Life...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri