Studenții Universității din București sunt rugați să devină voluntari pentru anchetele epidemiologice de la DSP

Ne confruntăm în această perioadă cu un număr de cel puțin 700 de cazuri nou confirmate zilnic în Municipiul București, ce duce la o incidență a cazurilor de 3,81 la 1.000 de locuitori. Această situație plasează Municipiul București în scenariul roșu, motiv pentru care Prefectura și Direcția de Sănătate Publică au solicitat ajutorul în număr cât mai mare al studenților în medicină, iar ulterior am extins acest apel către rezidenți și către toți studenții universităților din București.

Situația este critică, iar soluționarea acesteia se poate realiza treptat prin suplimentarea resursei umane deja existente, pentru a rezolva telefonic anchetele epidemiologice din ultimele zile și pentru a susține activitatea call-center-urilor copleșite în acest moment de un număr de ordinul miilor de apeluri pe zi.
Punctele de lucru vor fi:
  • Arena Națională: tura 1(08:00-15:00)-60 de voluntari și tura 2(15:00-22:00)-60 de voluntari
  • Call-center Tudor Arghezi: tura 1(08:00-15:00)-20 de voluntari și tura 2(15:00-22:00)-20 de voluntari
Se poate opta pentru o singură tură pe zi la unul din punctele de lucru sau pentru două ture pe zi.
Niciun voluntar nu va fi expus unor situații periculoase în ceea ce privește infectarea. Înscrierile se pot face accesând următorul link: https://forms.gle/rUXK4UpXCZUX4Rw36, iar detalii suplimentare pot fi obținute de la Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB).

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri