Vicepremierul Raluca Turca a declarat, miercuri, la Constanţa, că, în actuala perioadă pandemiei, se derulează un proces de întărire a capacităţii sistemului medical, fiind luate mai multe măsuri în acest sens.

"Suntem într-un plin proces de întărire a capacităţii sistemului medical şi acest efort al nostru pleacă pe mai multe direcţii. O direcţie extrem de importantă este de suplimentare a numărului de paturi, fie pentru pacienţii cu afecţiuni uşoare şi medii, fie pentru cei care se află la Terapie Intensivă. Şi vedeţi că numărul paturilor pe secţii şi la ATI a crescut foarte mult în ultimele zile şi va creşte în continuare", a spus Turcan.

Potrivit acesteia, se urmăreşte, totodată, scăderea presiunii pe serviciile de primiri urgenţe.

"A doua direcţie este aceea de a scădea presiunea pe serviciile de primiri urgenţe şi am achiziţionat deja trei milioane de teste rapide cu antigen, care vor fi folosite pe pacienţii simptomatici, astfel încât să scadă presiunea pe aceste secţii şi am dezvoltat un parteneriat cu medicii de familie, să îi supravegheze la domiciliu pe pacienţii asimptomatici, inclusiv prin finanţarea fiecărui caz supravegheat cu 105 lei pe fiecare persoană", a declarat viceprim-ministrul.

Turcan a menţionat că o altă măsură este efectuarea de noi achiziţii, inclusiv de ambulanţe.

"A treia direcţie este aceea de dotare şi aici am vorbit de dotarea cu aparatură medicală, am semnat, de asemenea, un proiect pe fonduri europene pentru achiziţia de ambulanţe, cred că este în valoare de 600 de milioane de euro acest proiect, şi se adaugă, evident, şi achiziţionarea de staţii de oxigen, de monitoare, de ventilatoare, de injectomate, tocmai pentru ca locurile pe care le suplimentăm la Terapie Intensivă şi pe secţii să fie dotate astfel încât să putem interveni rapid şi pentru pacienţii care se infectează cu noul coronavirus, cât şi pentru pacienţii care au alte afecţiuni. Spitalele din România trebuie să reziste şi să facă faţă tuturor pacienţilor, şi celor infectaţi şi celor neinfectaţi", a afirmat Raluca Turcan.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri