Medic: Vaccinul anti-COVID nu este disponibil pe internet sau în farmacii

Românii așteaptă cu sufletul la gură venirea vaccinului, în contextul în care mai multe companii mari au anunțat că leacurile la care s-a lucrat până acum prezintă o eficiență mare în lupta cu COVID-19.

Medicul Gindrovel Dumitra, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei a transmis românilor să nu caute vaccinul anti-COVID-19 în mediul online sau în farmaciile comunitare pentru că acesta se va distribui în alte moduri. Vaccinul va fi gratuit și va fi distribuit în siguranță însă nu va fi la libera achiziție.

"Vaccinul nu poate fi disponibil nici acum, nici în viitor pe internet sau în farmaciile comunitare. Va fi distribuit de către autoritățile naționale prin mecanismul declanșat la nivelul Comisiei Europene.

Va fi administrat gratuit și în condiții de siguranță.

Vaccinarea va fi făcută în centrele de vaccinare, respectiv în cabinete medicilor de familie când va fi posibil acest lucru.

Citeste si:
Italia vrea să acționeze Pfizer în justiție: care sunt acuzațiile
Italia vrea să acționeze...

În niciun caz oamenii să nu se adreseze pe net sau pe social media pentru a obține acest produs!" a declarat vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, într-o intervenție la Digi24.

Sursa foto: Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri