Moment istoric pentru România și Uniunea Europeană. După un an de luptă cu noul coronavirus, astăzi a început campania de vaccinare. La ora 9:00 s-a dat startul imunizării în București, iar o oră mai târziu în toată țara. Primul român care a primit o doză din acest ser este o asistentă de la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală.

Campania națională de vaccinare anti-COVID a început oficial în România. Asistenta medicală Mihaela Anghel a primit prima doză de vaccin.

„Este începutul sfârșitului pandemiei”, a declarat Mihaela Anghel după vaccinare, precizând că se simte privilegiată pentru faptul că a fost prima persoană din România vaccinată.

„Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut”, a spus asistenta, care a recomandat românilor „să deschidă bine ochii și să se vaccineze pentru a scăpa de această greutate”.

Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Primele persoane din România care sunt vaccinate începând de astăzi sunt cadrele medicale din toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19:

- Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş" din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
- Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare;
- Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

România va primi peste 10 milioane de vaccinuri

„Campania de vaccinare începe în același timp în România și în celelalte state membre ale Uniunii Europene. Avem totul pus la punct. Este un moment important, îl așteptăm de un an de zile. Apariția vaccinului într-un timp record va ajuta la eradicarea pandemiei într-o perioada cât mai scurtă, sper eu. În completarea măsurilor pe care le avem, vaccinul vine să ajute la acest lucru”, a declarat premierul Florin Cîțu, la sosirea primei tranșe de vaccin.

De asemenea, premierul României a subliniat că „săptămâna viitoare vom primi în jur de 140.000 de doze. În total, România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin”.

Până în acest moment, Comisia Europeană a semnat contracte cu șase companii. În baza acestor contracte semnate și în funcție de ce vaccinuri vor fi, în continuare, recomandate de către Agenția Europeană a Medicamentului și autorizate de către Comisia Europeană, România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri