În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitoare la folosirea ca ambalaj de transport pentru flacoanele de vaccin anti-COVID 19 a unor cutii inscripționate Pizza, Institutul Cantacuzino face, câteva precizări.

Vaccinul Pfizer-BioNtech este livrat de către producător în cutii cu dimensiunile 230/230/40 mm ce conțin 195 de flacoane a câte 5 doze fiecare.

Numărul de doze de vaccin solicitate de spitale și direcțiile de sănătate publică județene este, în majoritatea cazurilor, mai mic decât numărul dozelor aflate într-o cutie, motiv pentru care este necesară desfacerea cutiilor și împărțirea flacoanelor în alte cutii mai mici.

În acest sens, pentru demararea campaniei de vaccinare, a fost aleasă soluția achiziționării din comerț a unei cutii cu dimensiunile de 250/250/40 mm care să corespundă cât mai mult dimensiunilor cutiei originale Pfizer, pentru a se putea încadra cât mai bine în recipientele calificate pentru transportul vaccinului la temperatura controlată de 2-8℃.

Menționăm faptul că distribuirea vaccinului a început în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care furnizorii de ambalaje nu au avut activitate.

Toate vaccinurile distribuite de Centrul național de stocare sunt transportate în condițiile recomandate de către producător, respectându-se cu strictețe lanțul de frig impus, atât stocare la -70℃, manipulare în camera de frig de 2-8℃, cât și transportul în recipientele speciale, iar înscrisul de pe cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului.

În acest sens, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat că important la transportul dozelor de vaccin este să se respecte lanţul de frig.

„Important este să se respecte lanţul de frig, pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci în cutii frigorifice cu data logger care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment, pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig. (...)”, a declarat dr. Gheorghiță.

Sursa foto: Facebook/ Realitatea Ialomițeană

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri