Streinu Cercel, după vaccinare: Masca, obligatorie până în 2023

După primirea rapelului, doctorul Streinu Cercel a vorbit despre perioada în care a observat, în urma testelor, apariția anticorpilor pe care cei vaccinați împotriva COVID-19, precizând însă că masca va trebui purtată până în 2023.

Acesta este de părere că măsurile impuse de către autorități trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să aibă un efect cât mai mare în reducerea circulației virusului.

Cercel punctează faptul că vaccinul anti-COVID funcționează pentru toate tulpinile aflate în circulație în acest moment, motiv pentru care populația ar trebui să se vaccineze cât mai repede, ca virusul să fie scos din circulație.

”Le-am făcut niște teste celor care s-au vaccinat în prima tură și, chiar înainte de a doua administrare, aveau anticorpi protectori. Este de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe”, a declarat Cercel, care a adăugat însă că masca trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare precizând că ”Masca va fi obligatorie categoric până în 2023. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, este posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați”.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri