Tot mai multe persoane au început să-și deprindă obișnuința de a purta două măști, ca măsură de protecție împotrova coronavirusului. Cât de efcientă este această metodă?

Un nou studiu realizat de mai mulți specialiști ai Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) arată că două măști purtate una peste alta reduce expunerea la posibilele particule infecțioase din aer cu până la 95%, potrivt Digi24.

De asemena, cu cât sunt mai lipite și mai bine fixate de față, măștile oferă și mai multă protecție în fața virusului, mai arată specialiștii.

În urma unui experiement s-a constatat că purtarea unei singure măști a blocat doar 40% din particulele din aer, în timp ce purtarea a două măști suprapuse a oprit aproximativ 80% din particule.

Experții de la CDC precizează la finalul studiului că măștile din pânză cresc eficiența măștii chirurgicale, dacă este purtată deasupra, pentru că o strânge mai bine și o fixează pe față astfel încât golurile să fie eliminate, mai consemnează sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri