Numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 raportate în ultimele zile este în scădere. La fel și cel al pacienților internați în stare gravă în secțiile de terapie intensivă. Proporția cazurilor severe era de 80% până nu demult. Acum a scăzut cam la jumătate față de finalul anului trecut. La nivel național, erau peste 13.000, iar acum sunt puțin peste 7.000. Din acest motiv, managerii spitalelor Covid vor să revină la activitatea normală, măcar parțial, scrie Digi24.ro.

Managerii spun că spitalele sunt jumătate sau mai bine de jumătate goale de la începutul acestui an. Din acest motiv, ei vor să revină la activitatea normală, măcar parțial.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta", a declarat la Digi24 că aceasta este ea mai bună situație din vara lui 2020 încoace.

"A scăzut numărul internărilor, pacienții care ajung au majoritatea forme moderate de afectare, astfel că proporția cazurilor moderate reprezintă jumătate din total. Este un lucru bun. În ultimele două săptămâni avem locuri în ATI Covid. Această situație am mai avut-o în Nasta doar la începutul verii lui 2020", a spus Beatrice Mahler.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri