Noi locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca. Când se vor putea face noi programări

Ministerul Sănătății a anunțat că peste 110.000 de locuri disponibile pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca, în perioada 23 februarie - 14 martie.

„La acest moment, pe platforma de programare se pot face înscrieri pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca. Cu sprijinul colegilor de la STS, periodic, platforma va fi actualizată și va permite programarea la vaccinare. Conform recomandărilor din România, vaccinul produs de AstraZeneca se administrează persoanelor cu vârste cuprinse între 18-55 de ani”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Sănătății

Citește și: Bilanț vaccinare anti-COVID | Câte persoane au fost vaccinate în România

Cu ce vaccin se pot imuniza persoanele de peste 55 de ani

Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare.

Citeste si:
Valeriu Gheorghiță: Echipe mobile vor vaccina personalul din...
Rata de incidență a cazurilor...

Dozele livrate în perioada următoare României, de companiile Pfizer-BioNTech și Moderna, sunt destinate imunizării persoanelor care au deja progrămari în platformă, atât pentru prima, cât și pentru a doua doză de vaccin, mai transmite Ministerul Sănătății.

Vezi și: Expert în politici de sănătate: Care sunt marile probleme ale vaccinării COVID

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri