La mai bine un an de la debutul pandemiei, coronavirusul încă rămâne o necunoscută pentru medici și cercetători. Posibilitatea sa de a se multiplica, dar și pericolul crescut din jurul noilor variante dau bătăi de cap cadrelor medicale. Însă, potrivit celor mai recente studii, vaccinurile Pfizer, dar și Sinovac, cel produs în China, sunt eficiente și împotriva tulpinii braziliene.

Studii preliminare au dovedit că vaccinul Sinovac, serul produs de compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech Ltd, este eficient împotriva variantei braziliene a coronavirusului. Deși nu există date elaborate despre studiu, China anunță că testările au fost realizate în baza sângelui prelevat de persoane vaccinate împotriva virusului, scrie The Guardian.

Nici Pfizer nu rămâne mai prejos, un studiu publicat de un laborator în Jurnalul de Medicină New England arătând că serul produs de Biontech este eficient împotriva unei tulpini ce circulă în Brazilia. Studiul a fost realizat pe același model din China, fiind prelevat sânge de la oameni deja vaccinați, testările fiind conduse de Universitatea de Medicină din Texas.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri