STUDIU: Pfizer și Sinovac sunt eficiente împotriva tulpinii braziliene

La mai bine un an de la debutul pandemiei, coronavirusul încă rămâne o necunoscută pentru medici și cercetători. Posibilitatea sa de a se multiplica, dar și pericolul crescut din jurul noilor variante dau bătăi de cap cadrelor medicale. Însă, potrivit celor mai recente studii, vaccinurile Pfizer, dar și Sinovac, cel produs în China, sunt eficiente și împotriva tulpinii braziliene.

Studii preliminare au dovedit că vaccinul Sinovac, serul produs de compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech Ltd, este eficient împotriva variantei braziliene a coronavirusului. Deși nu există date elaborate despre studiu, China anunță că testările au fost realizate în baza sângelui prelevat de persoane vaccinate împotriva virusului, scrie The Guardian.

Nici Pfizer nu rămâne mai prejos, un studiu publicat de un laborator în Jurnalul de Medicină New England arătând că serul produs de Biontech este eficient împotriva unei tulpini ce circulă în Brazilia. Studiul a fost realizat pe același model din China, fiind prelevat sânge de la oameni deja vaccinați, testările fiind conduse de Universitatea de Medicină din Texas.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri