Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că România va continua vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca.

”Beneficiile vaccinului depășeșc riscurile. În plus, Agenția Europeană a Medicamentului își menține recomandarea de a continua vaccinarea cu serul AstraZeneca”, a precizat dr. Gheorhiță.

Până în prezent, șapte state au decis continuare vaccinării cu serul AstraZeneca. 13 țări din Europa au suspendat un singur lot, iar alte 15 state au suspendat vaccinarea cu toate loturile primite.

”Acesta este decizia finală, până la următoare modificări. A fost o decizie dificilă, poate cea mai dificilă de până acum. Poate că ar fi fost mai ușor să punem STOP, însă trebuie să continuăm lupta împotriva pandemiei”, a mai spus Gheorghiță.

Mai multe țări au suspendat – complet sau parțial – vaccinarea cu serul dezvoltat de AstraZeneca/ Oxford.

Citeste si:
Gheorghiță, despre a treia doză: Este posibil ca din septembrie să...
Valeriu Gheorghiță: Este...

Deciziile au venit după ce au fost semnalate mai multe cazuri de cheaguri de sânge, după inocularea cu acest ser, însă nu s-a stabilit că exact vaccinarea a dus la apariția acestora. EMA și OMS analizează cazurile.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri