Ponderas Academic Hospital, parte a rețelei de sănătate Regina Maria, liderul serviciilor medicale private și furnizorul cu cea mai mare cifră de afaceri, a lansat anul acest un call-center ce oferă suport persoanelor care luptă cu kilogramele în plus. Sub mesajul ”Nu ești singur în lupta cu obezitatea”, programul a înrolat pacienți operați în Centrul de Excelență în Chirurgia Obezității din cadrul spitalului, aceștia devenind astfel mentori pentru cei care suferă de de obezitate și alte afecțiuni asociate.

Lupta cu obezitatea a devenit din ce în ce mai dificilă, mai ales în această perioadă în care pacienții sunt mai vulnerabili în fața unei infecții virale din cauza afecțiunilor asociate. Ne-am gândit cum să fim alături de aceștia și prin prisma experienței altor pacienți, așa că am lansat un program coerent care să le ofere informații complete, chiar de către aceia care au traversat întocmai aceeași suferință și au trecut prin experiența unei intervenții bariatrice.

Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Director Medical Ponderas Academic Hospital și Chirurg de excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică

Majoritatea persoanelor care se confruntă cu obezitatea și pentru care chirurgia obezității ar putea fi o soluție, amână intervenția bariatrică, de cele mai multe ori din cauza unor blocaje emoționale care îi împiedică să vadă beneficiile post-operatorii. Cu aceleași insecurități s-au confruntat și ambasadorii înrolați voluntar în call-center.

Adesea, persoanele care se confruntă cu obezitatea simt că au pierdut lupta cu propriul corp. Am simțit asta chiar și eu, e un sentiment firesc după o viață de diete, îngrășat la loc, înfometare și senzația că propriul organism lucrează împotriva ta. De când am vorbit pentru prima oară public despre operație, foarte mulți oameni îmi cer să le povestesc traseul meu ca pacient bariatric, ce m-a motivat să mă operez și cum mi-am ales doctorul, dar mai ales cum am reușit să depășesc barierelei psihice cu care mă confruntam înainte.

Navi Ivan, cântăreață și fostă pacientă Ponderas Academic Hospital

Care este programul și numărul de telefon al call-center-ului

Centrului de Excelență în Chirugia Obezității din cadrul Ponderas Academic Hospital i-au trecut pragul aproape 10.000 de pacienți care au primit, pas cu pas, tot sprijinul de care aveau nevoie în lupta cu kilogramele în plus. Centrul are o echipă medicală multidisciplinară cu o vastă experiență în tratarea obezității și afecțiunilor asociate, prin intermediul chirurgiei bariatrice si metabolice. Astfel, pacienții care aleg această intervenție au alături medici chirurgi, nutriționiști, gastroenterologi, imagiști, psihologi și anesteziști. Fiecare pacient este apoi atent monitorizat pentru o perioadă nedeterminată de timp, astfel încât rezultatele să fie benefice și să ajungă la obiectivul propus.

Pentru a discuta cu unul dintre ambasadorii programului, persoanele interesate pot programa o discuție telefonică accesând Bariatrie.ro/ambasadoribariatrici sau prin apel la *8700, de luni până vineri, între orele 11:00 și 21:00.

Ponderas Academic Hospital este un spital privat din România cu opt acreditări internaționale care pune la dispoziție servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, imagistică) și acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale. Ponderas are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operație, laborator de imagistică și analize precum și un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor în proceduri laparoscopice, robotice și endoscopice. Echipa medicală este formată din 250 de doctori și 270 asistenți, care tratează peste 250.000 de pacienți pe an și care, au realizat peste 35.000 de intervenții chirurgicale minim invazive, peste 1.200 intervenții robotice și aproape 10.000 de intervenții bariatrice.

La nivel național, Rețeaua de sănătate Regina Maria gestionează un portofoliu de peste 640.000 de abonamente medicale, județele cu cei mai mulți abonați fiind: București, Brașov, Timișoara, Cluj, Dolj, Iași, Mureș, Constanța și Bacău.

Portofoliul Regina Maria cuprinde peste 6.000 de companii, din industrii precum: IT & Telecom, auto, finanțe, asigurări, retail și FMCG, transport, servicii tehnice și administrative sau manufactură. În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare șase laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de 3.400 teste RT-PCR/zi și procesând până acum peste 450.000 de teste la nivel național.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri