Dom Vista Medical introduce testarea Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19, în Centrul din București, care reduce timpul de eliberare a rezultatelor la doar 60 de minute.

Testul RT-PCR poate fi solicitat de angajatori pentru reluarea activității profesionale sau de cei care vor să călătorească în străinătate și sunt condiționați de prezentarea acestui test în aeroport sau la vamă. Totodată, de RT-PCR mai au nevoie, înainte de internare în spital, femeile însărcinate care urmează să nască, persoanele care fac hemodializă, pacienții cu imunosupresie, bolnavii de cancer care trebuie să urmeze tratament oncologic (chimioterapie, radioterapie sau intervenții chirurgicale), contacții cazurilor confirmate sau persoanele care sunt expuse frecvent la agenți infecțioși.

În acest sens, Dom Vista Medical a achiziționat mai multe aparate în domeniul analizării RT-PCR, astfel: un analizor RT-PCR cu o capacitate de 96 de pacienți cu un timp de lucru de 3h si 15 minute, altul o capacitate de 24 de pacienți cu un timp de lucru de 1h și 20 minute și un analizor cu o capacitate de 1 pacient cu un timp de lucru de 45 min.

Până în prezent, am efectuat un număr de 4.041 de teste RT-PCR, 2875 de teste antigen, 1908 teste anticorpi IGG și IGM. Ulterior începerii campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, am început implementarea testelor de anticorpi neutralizanți (anticorpi specifici post vaccin). La momentul implementării procesului de testare, obiectivul nostru principal a fost de reducere a timpului pentru eliberarea rezultatului. Programul de lucru al Centrului de Testare SARS-CoV-2 este non-stop.

Dr. Ștefan Spiridon, directorul Dom Vista Medical

Unde pot fi recoltate probe pentru PCR

Laboratorul Dom Vista Medical deține mai multe puncte de recoltare pe raza Municipiului București:

  • Policlinica Apusului - Str. Apusului, Sector 6, Mun. București,
  • Policlinica Vitan - Calea Dudești, Sector 3 Mun. București,
  • Policlinica Titan - Bulevardul Nicolae Grigorescu, Sector 3 Mun. București,
  • Policlinica I. Ghe. Duca - Bulevardul Gheorghe Duca Sector 6 Mun. București,
  • Centrul de Virusologie - Șoseaua Nicolae Titulescu, Sector 1 Mun. București,
  • Cabinet Medicină de Familie- Bulevardul Constantin Brâncoveanu, Sector 4 Mun. București.

Pentru a deservi cât mai mulți subiecți, Dom Vista Medical dispune și de logistica necesară de implementare a departamentului de recoltare la domiciliu și îngrijiri medicale la domiciliu. Departamentul de Recoltare Probe Biologice la Domiciliu a recoltat în aceasta perioadă atât probe serologice non-covid cât și probe Covid-19 (SARS- CoV-2).

“Chiar dacă a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 în mod agresiv, nu trebuie să renunțăm la purtarea măștii de protecție, deoarece este esențială pentru sănătatea noastră și a celor din jur. Teoria este simplă și se bazează pe studii medicale care au arătat că virusul poate fi activ la o persoană asimptomatică și chiar vaccinată. Vaccinul oferă protecție persoanei vaccinate, dar nu împiedică că aceasta să fie transmițător pentru persoanele aflate în contact. Recomand, de asemenea, evitarea zonelor aglomerate pe cât posibil chiar și atunci când numărul cazurilor de infectați se află în scădere”, ne sfătuiește Dr. Ștefan Spiridon, directorul Dom Vista Medical.

Sursa foto: Dom Vista Medical

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri