Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului "Victor Babeş" din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat că, până se va atinge cota de imunizare colectivă, trebuie păstrate regulile de prevenţie, inclusiv de cei vaccinaţi.

"Trebuie să respectăm în continuare cele trei reguli de aur pentru prevenţia nespecifică a bolii şi anume să evităm aglomeraţiile şi să păstrăm distanţa de 2 metri între persoane, acolo unde suntem în preajma altei persoane, să purtăm corect masca atunci când suntem în prezenta altei persoane, când frecventăm locuri aglomerate sau suntem în spaţii închise, care trebuie să fie cât mai bine aerisite, şi să ne spălăm pe mâini de cât mai multe ori şi, obligatoriu, înainte de a mânca. Poate nici nu ar mai trebui să mai vorbim atât de mult despre aceste măsuri, dacă toată lumea s-ar vaccina. Important este, să nu uităm, că, până atingem cota de imunizare colectivă, trebuie să păstrăm regulile amintite, chiar dacă suntem vaccinaţi", a precizat dr. Virgil Musta, conform Agerpres.ro.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 52 noi cazuri de COVID, din care 28 în Timişoara, iar rata de contaminare cu SARS-CoV-2 a scăzut în judeţ la 2,36 la mia de locuitori şi la 2,53 în Timişoara, fiind cele mai scăzute cifre din vara trecută.

În urma Maratonului Vaccinării, care s-a desfăşurat la Timişoara weekendul trecut şi în cadrul căruia s-au administrat 6.722 de doze Pfizer, numărul persoanelor imunizate din judeţ a ajuns la 232.301 persoane, dintre care aproape 80.000 au făcut şi rapelul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri