Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, vrea să organizeze un maraton de vaccinare anti-COVID pentru copiii cu vârste între 16 şi 18 ani în perioada 31 mai - 1 iunie.

„Chiar intenţionăm să organizăm în perioada 31 mai - 1 iunie, pentru că este Ziua internaţională a copilului, vrem să organizăm, dacă vreţi, un maraton la nivel naţional pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea şi autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare. Ne-am dori să funcţioneze neîntrerupt cel puţin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenţi să se poată prezenta în centrele de vaccinare, evident, însoţiţi de un aparţinător, de tutorele legal - părinţi, bunici. Ce vreau să spun este că evident că se va asigura vaccinarea celor care sunt programaţi în platformă, însă în zilele respective 31 mai, probabil şi 1 iunie, vom avea această prioritizare, dacă aş putea spune aşa, pentru această grupă de vârstă, în ideea de a da posibilitatea cu ocazia Zilei copilului să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane", a spus Gheorghiţă.

Platforma RO Vaccinare a transmis pe pagina de Facebook că până la finalul lunii mai, Agenția Europeană a Medicamentului urmează să acorde autorizarea de folosire a vaccinului Pfizer și pentru grupa de vârstă 12-15 ani. Astfel, autoritățile lucrează pentru optimizarea platformei online, astfel încât să permită programarea copiilor prin contul părinților și, de asemenea, pentru programarea prin platformă și pentru vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.

Peste 60.000 de persoane vaccinate în cadrul maratoanelor

În perioada 10-17 mai, 67,58% din totalul persoanelor vaccinate s-au prezentat direct la centrele de vaccinare, fără programare prealabilă. De asemenea, peste 60.000 de persoane s-au vaccinat în cadrul celor 29 de evenimente de tip maraton de vaccinare desfășurate la nivel național.

De la debutul campaniei de vaccinare până la 17 mai, au fost vaccinate în total aproape 4 milioane de persoane cu cel puţin o doză, din care, cu doza II, sunt peste 2,8 milioane. România se clasează astfel pe locul șapte, la nivel european, la vaccinuri administrate în doză completă, și pe locul 19 la nivel global.

Autoritățile au demarat și campania de vaccinare în unitățile sanitare, în care sunt incluse peste 300 de spitale publice la nivel național și la care pot participa și spitalele private. La acest moment, Municipiul București, județele Cluj, Sibiu, Brașov și Timiș au cea mai mare rată de acoperire vaccinală.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri