Prezența la vaccinare în România a început să scadă din nou, având în vedere tergiversarea implementării certificatului verde. În acest sens, obiectivele autorităților privind campania de vaccinare la nivel național capătă alte ținte. ”În 2023, vrem să atingem 90% rată de vaccinare la nivel național, din populația eligibilă de peste 12 ani”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

”În 2022, ne propunem să atingem 20% rată de vaccinare în râncul copiilor cu vârste mai mici de 12 ani. Tot pentru anul viitor obiectivul de vaccinare este de atingere a 70% din populația generală, eligibilă. În 2023, vrem să atingem 90% rată de vaccinare la nivel național, din populația eligibilă de peste 12 ani”, a explicat Baciu, prezent la conferința săptămânală a CNCAV.

Țintele de vaccinare pentru următorii doi ani vor fi în grija Comitetului Național de Vaccinologie, din cadrul Ministerul Sănătății, înființat încă din 2009.

Din acest Comitet fac parte medicul pediatru Mihai Craiu, președinte, dar și membri ai Ministerului Sănătății, ai INSP, ai Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, ai Colegiului Medicilor, ai Ministerului Muncii, dar și Educației, dar și CNCAV.

Retail jobs

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) are drept scop imunizarea în contextul pandemic, iar secretarul de stat a precizat că nu este luată în calcul, pentru moment, dizolvarea acestuia. Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri