Agenția Națională a Medicamentului a revenit cu actualizări în ceea ce privește vaccinarea cu AstraZeneca. Agenția nu recomandă efectuarea rapelului în cazul apariției trombozelor.

Experții din cadrul Agenției au stabilit următoarele:

  • nu se va efectua rapelul cu AstraZeneca în cazul apariției unor forme de tromboze după prima doză,
  • trebuie efectuate verificări ale existenței cheagurilor de sânge în cazul tuturor persoanelor care au un număr scăzut al trombocitelor, la trei săptămâni de la vaccinare,
  • trebuie verificate toți cei care au acuzat cheaguri de sânge în trei săptămâni de la vaccinare,
  • cei care au un număr scăzut al trombocitelor și au și cheaguri de sânge trebuie să se afle în atenția unui medic.

Oamenii ar trebui să fie atenți la orice simptome de formare a trombozelor în termen de trei săptămâni de la primirea primei doze de vaccin AstraZeneca, Vaxzevria.

EMA a analizat astfel de cazuri începând cu luna martie și recomandă ca ambele etichete ale vaccinurilor să conțină un avertisment cu privire la problemele de coagulare.

Atât vaccinul AstraZeneca, cât și vaccinul J&J utilizează diferite versiuni ale unui virus cu scopul de a furniza instrucțiuni pentru transformarea proteinelor coronavirusului în celule care să producă răspunsul imun.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri