Virusul Sars-CoV-2 nu mai are transmitere comunitară în țara noastră, în acest moment, însă asta nu exclude reapariția acestui fenomen mai ales în momentul în care ar putea fi descoperite infecții cu o variantă mutantă a virusului, precum cea indiană, consideră Alexandru Rafila.

”La 130-150 de cazuri noi pe zi, nu ne mai aflăm în situația unei transmiteri comunitare. Dacă cifrele acestea sunt subevaluate de 3 ori, 500 de infecții noi pe zi nu înseamnă că avem o transmitere comunitară, ci o transmitere sporadică”, precizează Alexandru Rafila la postul de televiziune Digi24.ro.

Acesta atrage atenția asupra faptului că în România au circulat mai puțin variantele mutante ale virusului, iar în momentul în care vor fi descoperite cazuri de infecție cu tulpina indiană, ce are o transmisibilitate cu 40-50% mai mare putem vorbi despre reapariția transmiterii comunitare.

”Nu trebuie să devenim paranoici, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim responsabili. Trebuie să continuăm să pledăm pentru vaccinare. Mediul rural nu se vaccinează și cred că în această vară putem face în așa fel încât, în mediul rural să înceapă să existe interes pentru vaccinare”, a adăugat Alexandru Rafila.

Pe 6 iunie, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 121 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri