Singura metodă eficientă de luptă împotriva aceste pandemii este cea de vaccinare, nu de a găsi din nou mai multe şi mai multe paturi de Terapie Intensivă, a declarat, marţi, managerul Spitalului de Boli Infecţio

"Această focalizare pe paturile din Terapia Intensivă nu este, din punctul meu de vedere, o metodă eficientă de combatere a pandemiei. Singura metodă eficientă este cea de vaccinare, nu de a găsi din nou mai multe şi mai multe paturi de Terapie Intensivă. Ne dorim ca pacienţii noştri, populaţia să fie sănătoasă, iar adresabilitatea la spital să fie cât mai mică", a afirmat Florin Roşu.

Acesta a ţinut să precizeze că "nu putem să afirmăm că vaccinurile sunt un factor care nu ajută", din contră, importanţa vaccinurilor se poate vedea în evoluţia omenirii din ultima sută de ani, conform Agerpres.ro.

"Vaccinându-ne pe noi îi protejăm pe cei apropiaţi nouă, adică părinţi, bunici, unchi care prezintă comorbidităţi. Vaccinurile, în ultima sută de ani, au ajutat foarte mult omenirea. Nu putem să afirmăm că vaccinurile sunt un factor care nu ajută, ba din contra. În momentul de faţă, singura noastră armă împotriva COVID-19 este vaccinarea. În momentul în care ne aflăm acum, pe o bandă ascendentă a valului patru, din punctul meu de vedere, vaccinarea, dublată de purtarea măştilor de protecţie inclusiv în spaţiile deschise aglomerate, prezentarea precoce la medic odată cu apariţia primelor simptome, ne va ajuta pe toţi să prevenim apariţia formelor severe, trecerea prin boală să fie cât de lin posibil, iar formele severe să nu mai necesite îngrijire în terapie intensivă", a spus Florin Roşu.

Acesta a spus că, în cursul dimineţii de marţi, erau internaţi peste 200 de pacienţi COVID în cinci pavilioane ale spitalului.

"Toţi au forme medii şi severe, cu necesar maxim de oxigen. La Terapie Intensivă sunt 15 pacienţi, şi doar două locuri libere, dar avem în îngrijire pe sector alţi cinci candidaţi pentru admisia la ATI. Îngrijirea lor este realizată multidisciplinar de medici. În ultima perioadă am făcut un rulaj al pacienţilor între Terapia Intensivă şi sectoarele spitalului, astfel încât, în momentul în care un pacient avea într-adevăr nevoie de îngrijire specifică de Terapie Intensivă, să beneficieze de aceasta. Din nefericire, niciunul dintre pacienţii din Terapie Intensivă nu este vaccinat", a mai spus Florin Roşu.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a declarat că, în unitatea medicală, de la începerea pandemiei de COVID-19 au fost îngrijiţi peste 8.000 de pacienţi, mai puţin de 15 dintre ei fiind vaccinaţi.

"Niciunul dintre cei vaccinaţi nu a necesitat internare în Terapie Intensivă. Aceşti 15 pacienţi au dezvoltat boala COVID-19 dar într-o formă uşoară, marea majoritate necesitând îngrijire la domiciliu. Am avut un deces al unui pacient îngrijit în Terapie Intensivă, fiind vaccinat. Comorbidităţile de care suferea pacientul au dus spre decesul acestuia, nicidecum infecţia", a mai spus dr. Roşu.

Florin Roşu este unul dintre primii angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioase care s-au imunizat cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 în cadrul centrului care a fost redeschis în unitatea medicală.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri