Președintele României a lansat un nou apel către români pentru a se vaccina, afirmând că în țările din UE există deja rate ale vaccinării de 80-90% și că problema pandemică este ca și rezolvată în aceste țări.

„De ce să îi ascultăm pe unii care vorbesc prostii în spațiul public și pe Facebook și conving oamenii să nu se vaccineze? Mergeți și vă vaccinați ca să nu ajungeți la spital, să nu dați boala și altora”, a declarat Klaus Iohannis, aflat la o întâlnire a Consiliului European, la Bruxelles.

Acasă situația este foarte complicată, spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical este terminat fiindcă lucrează non-stop, la terapie intensivă nu mai sunt paturi disponibile. Am apelat la mecanismul european de sprijin și am primit sprijin de la opt state europene, alții s-au declarat și ei dispuși să ne ajute. Este un lucru important și arată că solidaritatea europeană nu este doar o expresie, ci un fapt”, a declarat șeful statului.

Președintele a pus accentul pe faptul că vaccinul este singura soluție și a subliniat că aceasta este clară, este gratuită și este disponibilă, și că românii trebuie să decidă să se vaccineze, pentru că alții nu pot face asta în locul nostru.

„Le-am mulțumit celor care ne ajută, partenerilor și prietenilor, care vin cu locuri la ATI, cu medicamente, cu aparate de oxigen, care ne sar în ajutor. Însă noi trebuie să ne jucăm propriul rol. Nu există altă soluție decât vaccinarea, trebuie să fim serioși cu acest lucru”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri