Criza sanitară continuă în România și nu sunt semne îmbucurătoare cu privire la finalitatea acesteia în curând. După o perioadă de liniște din partea președintelui, acesta își exprimă mâhnirea cu privire la situația epidemiologică și îndeamnă românii la vaccinare. ”Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

”Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie”, a scris Iohannis, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Președintele indică faptul că spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, iar locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile.

Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare”, a conchis președintele, în mesajul său.

Ungaria a fost primul stat care a acceptat primirea unor bolnavi COVID din România, pentru a mai slăbi presiunea de pe sistemul medical românesc. În Ungaria vor fi transferați 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen. Transferul pacienților din zona de graniță se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană. Pacienții vor fi monitorizați pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.

Polonia este al doilea stat care a primit, în cursul zilei de 21 octombrie, trei pacienți COVID. Este vorba despre pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din București, aflați în stare stabilă, transportabili, intubați și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

”Vreau să mulțumesc Poloniei pentru ajutorul acordat, deoarece au reușit să organizeze primirea bolnavilor noștri în trei zile”, a declarat Attila.

Și Austria a primit, în curând, români bolnavi de COVID, în spitalele sa, înțelegerea fiind stabilită astăzi, 21 octombrie.

Există o promisiune și din partea Danemarcei de a trimite două echipe medicale, cu care vor fi operaţionaliza încă 20 de paturi de terapie intensivă la Matei Balş. Ministrul a mai spus că există discuţii şi cu Italia legat de personal medical.

Republica Moldova este o altă țară care a ajutat România, trimițând o echipă medicală care să îngrijească pacienții din spitale. Este vorba despre 11 asistenți medicali și 10 paramedici care lucrează la Spitalul de la Lețcani. Și, nu în ultimul rând, ministrul a precizat că a fost stabilită o colaborare și cu Serbia, care va trimite echipamente medicale în țară.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri