Preşedintele Comitetului naţional de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat la Digi24 că România ar putea ajunge anul acesta la o rată de vaccinare de 70% dacă va exista un efort colectiv.

„Dacă viitoare lege a certificatului verde va pica este foarte probabil să nu atingem această rată în următoarele luni. Cu 80.000 de vaccinări noi pe zi, vom putea ajunge la 70% din populație vaccinată până în decembrie”, declară Valeriu Gheorghiță, Preşedintele Comitetului naţional de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Acesta spune că în mod normal, dacă România avea o rată de vaccinare de peste 80%, ar fi trebuit să avem de 20 de ori mai puține decese. De asemenea, Valeriu Gheorghiță a explicat de ce nu fost inclus testul de anticorpi în certificatul verde.

„Probleme cu testul de anticorpi au fost îndelung dezbătute la nivel european. În momentul de față, numărul anticorpilor este important pentru studii, pentru a vedea câți oameni au trecut prin boală. Un test de anticorpi pozitiv nu nivelul de la care omul este protejat”, precizează Valeriu Gheorghiță.

Acesta spune că testul anticorpilor nu poate spune cu exactitate când a fost infectată persoana respectivă. De asemenea, Gheorghiță spune că introducerea acestor teste de anticorpi în certificatul verde ar putea descuraja completarea schemei de vaccinare, oamenii putând prezenta un astfel de test după prima doza de vaccin.

Gheorghiță precizează că dacă apar informații noi conform cărora acești anticorpi protejează populația, cu siguranță că se va modifica certificatul verde și la nivel european.

„Certificatul verde este cel care ne va crea această predictibilitate. Cu cât un număr mai mare de persoane se vor vaccina, ușurința certificatului european va fi mai mare”, a declarat acesta.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri