Populația țării noastre este „ca într-un război” și trebuie să lupte împotriva acestuia cu ajutorul vaccinului, care este o armă ce poate învinge virusul, acest inamic nevăzut, a transmis Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19

„Trebuie să fim mai uniți decât oricând în această perioadă, fiindcă vedem care sunt consecințele dezbinării și consecințele faptului că nu mai avem încredere unii în alții. Campania de vaccinare trebuie să fie un moment care să ne cheme la solidaritate. Prin momente dificile trecem doar dacă suntem uniți și solidari”, a declarat medicul.

Capacitatea secțiilor ATI este epuizată și în fiecare zi românii mor cu sutele din cauza COVID-19 pentru că au fost expuși teoriilor dezinformării și pentru că autoritățile nu au reușit să-i convingă de importanța vaccinării, a transmis Gheorghiță.

„Suntem ca într-un război, dragi români. Chiar dacă nu vedem cu ochiul liber acest inamic, virusul, vedem cât de mult rău poate să facă. Dar avem o armă la îndemână, vaccinul. Unii știu să folosească deja această armă știu cum să se apere cu ea și s-au vaccinat. La noi sunt încă multe persoane ezitante, le este teamă să folosească această armă. Dar de asta suntem aici, să le arătăm oamenilor cum să se apere. Dacă nu facem asta, vom da mână liberă acestui inamic să infecteze în continuare sute și mii de oameni, să genereze multe cazuri grave”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 11 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 5.416 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 318 decese dintre care 15 anterioare.

Până astăzi, 11 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.730.433 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.508 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.542.661 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.416 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 73 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 881 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

Număr ridicat de decese, în continuare

Până astăzi, 52.206 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 10.11.2021 (10:00) – 11.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 318 decese (161 bărbați și 157 femei), din care 15 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri