Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 11 noiembrie 2021, Hotărârea nr. 102 care prevede abilitarea Ministerului Sănătății în vederea elaborării metodologiei de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă în unitățile de învățământ.

Testele de salivă vor sosi, în curând, în școli, iar Ministerul Sănătății este cel însărcinat să elaboreze protocolul de testare în unitățile de învățământ.

Invitat la Digi24, Andrei Baciu, secretar de stat a precizat că testele sunt non-invazive și că sunt teste care nu necesită atenția unui personal medical.

”Testele vor putea fi efectuate de către cadrele didactice, cu minime indicații din partea noastră. Procedura de testare este în lucru la Ministerul Sănătății și o vom da publicității de îndată ce va fi gata. Nu vreau să emit informații care, poate, nu se vor adeveri, iar în felul acesta să dăm naștere unor fake-news-uri”, a precizat Andrei Baciu.

Totodată, acesta a precizat că testele care vor ieși pozitiv vor fi dublate de o testare clasică PCR. În tot acest timp, Direcțiile de Sănătate Publică vor fi la curent cu rezultatele testelor.

Nu în ultimul rând, Baciu a făcut un nou apel la vaccinare, amintind și de certificatul verde, cu atât mai mult cu cât sunt preconizate creștere ale infectărilor.

Sursa foto: Andrei Baciu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri