A fost semnat contractul de finanțare prin care Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” primește un sprijin financiar în valoare de 14,36 milioane lei pentru realizarea și echiparea spitalului modular din Baia Mare, a transmis Consiliul Judeţean Maramureş pe pagina sa de Facebook.

Banii sunt alocați din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), și vor fi folosiți pentru ridicarea spitalului modular și pentru dotarea lui cu aparatura și echipamentele necesare. Proiectul va fi realizat în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Maramureș și Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.

Spitalul modular va fi dotat cu echipamente evaluate la 4,8 milioane de lei, respectiv: 20 paturi cu acționare mecanică, 14 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate (injectomat), 4 paturi speciale ATI, 5 aparate ventilație mecanică, un electrocardiograf, 2 defibrilatoare, 2 cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil, un computer tomograf.

„La finalul lui 2020 am început demersurile oficiale pentru realizarea acestui spital modular, în parteneriat cu Spitalul Județean. Banii sunt alocați din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, și vor fi folosiți atât pentru ridicarea spitalului modular, cât și pentru dotarea lui cu aparatura și echipamentele necesare”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Unitatea medicală va fi amplasată în curtea Spitalului Județean din Baia Mare și va avea rolul de a prelua pacienții diagnosticați cu SARS CoV-2, iar în timp va fi transformată în suport pentru Unitatea Primire Urgențe.

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Judeţean Maramureş/ spitaljbm.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri