Industria serviciilor medicale a cunoscut o creștere substanțială în ultimii ani. Există o diversitate de oferte ce pot satisface majoritatea nevoilor.

Deși lumea nu este obișnuită să privească serviciile medicale drept o afacere (iar această asociere ar putea părea chiar imorală), trebuie înțeles faptul că, atunci când vorbim despre sectorul privat, acestea sunt servicii ca oricare altele. Privatizarea anumitor aspecte ale sistemului medical nu este neapărat un lucru rău. Astfel, prestatorii trebuie să asigure servicii de calitate clienților, iar acest lucru nu poate fi decât benefic pentru clienți.

Cele mai frecvente servicii medicale

Un aspect care implică în mod frecvent instituțiile medicale private este cel al birocrației în vederea obținerii diverselor certificate. Astfel, fisa medicala se cere în următoarele situații:

- pentru obținerea permisului auto;

- pentru obtinerea permisului de port-arma;

- pentru eliberarea autorizării de liberă practică;

- pentru angajare.

Cum găsești cele mai bune servicii?

Clinicile autorizate pentru eliberarea acestui tip de certificat medical oferă contra-cost posibilitatea de a efectua toate analizele si consultațiile necesare. Pentru că timpul este cea mai valoroasă resursă într-o lume a vitezei, atunci când au nevoie de fișa medicală, majoritatea oamenilor caută nu doar calitate, ci și eficiență. O clinică care funcționează la standarde înalte va pune accentul pe rapiditatea serviciilor fără să facă orice fel de compromisuri în ceea ce privește calitatea. Astfel, un criteriu după care poți evalua profesionalismul serviciilor îl reprezintă timpul necesar pentru eliberarea certificatului.

Ideal este să poți rezolva acest aspect cu o singură deplasare și într-un timp scurt. Există clinici care îți oferă acest avantaj. Datorită faptului că toate specializările medicale sunt prezente în același timp, poți efectua toate investigațiile într-o singură vizită.

În plus, clinicile care vin în întâmpinarea ta cu reduceri și oferte de preț, fără să compromită calitatea serviciilor, își doresc să ofere servicii de calitate unui număr cât mai mare de oameni. Aceasta este o strategie eficientă de fidelizare. Pentru că cei care au nevoie de fisa medicala privesc acest proces cu teamă că le va răpi mult timp, anumite clinici își doresc să își formeze o reputație favorabilă, care să domine piața. Prin intermediul review-urilor și al recomandărilor, o strategie ce presupune prețuri accesibile și un nivel ridicat al calității serviciilor este una extrem de eficientă.

Ce investigații sunt necesare pentru o fișa medicală?

Investigațiile diferă în funcție de situația pentru care se dorește eliberarea certificatului. O clinică specializată trebuie să ofere posibilitatea realizării tuturor investigațiilor la sediul propriu. Iată care sunt investigațiile necesare pentru cele mai frecvente situații:

1. Fișa medicală pentru obținerea permisului auto

Examinarea medicală se realizează în scopul depistării afecțiunilor care ar contraindica aptitudinea de a conduce autovehicule. Investigațiile includ:

- medicina interna;

- ORL;

- Oftalmologie;

- Neurologie;

- Psihiatrie.

2. Certificat medical pentru port-armă

Avizul medical este necesar tuturor deținătoilor de arme și muniții (persoane fizice sau juridice), deținători de arme legale (cadre militare, magistrate, vanatori, demnitari) sau arme neletale (arme de autoapărare). Avizul medical se acordă după realizarea următoarelor consultații:

- Medicină internă;

- ORL;

- Oftalmologie;

- Ortopedie/chirurgie;

- Neurologie;

- Psihiatrie;

- Evaluare psihologică.

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri