Medicover AB, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic listată la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm – a prezentat raportul financiar aferent anului 2021. Medicover AB a înregistrat în acest interval o creștere a veniturilor de 38,0%, comparativ cu anul 2020, până la o valoare de 1.377,4 de milioane euro. Grupul suedez Medicover este prezent în România prin rețeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover, Pelican, Centrul Medical Phoenix și Polaris Medical și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

„De-a lungul acestei pandemii am avut și încercări, cu impact semnificativ asupra activității pe piețele pe care activăm, respectiv un număr crescut de spitalizări, dificultăți operaționale sau resetarea ariilor asupra cărora ne-am concentrat”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO Medicover.

La finalul anului 2021, divizia de Servicii Medicale a grupului a raportat o creștere a veniturilor de 31,8%, până la 711,6 milioane de euro. Cea mai importantă evoluție a vizat serviciile medicale cu plată directă care au înregistrat un avans de 52,5% față de anul precedent. De asemenea, în 2021 divizia a ajuns la un număr total de 1,5 milioane de abonați la nivel global.

Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat anul trecut venituri totale de 686,8 milioane euro, după o creștere de 45,1% față de anul precedent. Numărul total de teste realizate pe parcursul întregului an în rețeaua globală a fost de 133,4 milioane, în creștere cu 28,3% față de 2020.

Veniturile cumulate obținute de grup în România au crescut în 2021 cu 34,0% până la 171,6 milioane euro, față de 128,0 milioane euro în 2020.

Veniturile diviziei de Servicii Medicale din România au avansat în 2021 cu 29,7%, până la o valoare totală de 83,8 milioane euro, în timp ce evoluția diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 38,4% până la o valoare de 87,8 milioane euro.

România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 12,4%.

„În ultimii ani am investit constant, fie că vorbim despre adaptarea modului de interacțiune – telemedicină, servicii la domiciliu -, fie despre actualizarea gamei de servicii. Vom continua să investim în aparatură, infrastructură și dezvoltarea echipelor medicale”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

„Peste 3,5 milioane de pacienți au apelat la serviciile noastre anul trecut, în cele 147 de centre de recoltare din țară. Ne așteptăm la o revenire a interesului populației pentru prevenție și monitorizare a afecțiunilor medicale, grație accesului mai facil la medici, comparativ cu perioadele anterioare din pandemiei”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Medicover AB, o companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, cu sediul central în Suedia, listată la Bursa NASDAQ Stockholm. Fondată în 1995, ca răspuns la cererea din ce în ce mai mare de servicii medicale din Polonia, Medicover s-a extins ulterior pe noi piețe, răspunzând unor nevoi similare. La nivel internațional activitatea este derulată prin intermediul unei rețele formate din 93 de laboratoare, 733 de centre de recoltare și 26 de clinici, active în zece țări. Principalele piețe sunt Germania, România, Ucraina și Polonia.

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 25 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în capitală, la Oradea, Craiova și Cluj Napoca, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale.

Synevo este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de diagnostic de laborator din România și are în portofoliu peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, acoperind toate ariile terapeutice. La finalul anului 2020, Synevo România administra o rețea națională de 19 laboratoare și 126 de centre de recoltare și a efectuat pe parcursul anului peste 13 milioane de teste. (www.synevo.ro).

Sursa foto: Medicover/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri